RSS Besleme

Sokaktaki çocuklarımız için – Yağmurdan kardan etkilenmeyen mama kabı!

Posted on
İşte benim yaptıklarım ve sokağımıza yerleştirdiğim halleri :)

İşte benim yaptıklarım ve sokağımıza yerleştirdiğim halleri 🙂

Çok pratik ve işlevsel yapması da sadece 5 dakikanızı alıyor! 😉

Bugün İstanbul yağmurlu arkadaşlar ve içimi bir sıkıntı kapladı. Böyle hissettiğimde her zaman raftan dosyaları çıkarıp yere yayıp bir bir incelermiş gibi yaparım düşüncelerimi teker teker aklımdan geçiririm ve asıl canımı neyin sıktığını tespit etmeye çalışırım ve genelde başarılı olurum hep bulurum. Bulunca da gerisi zaten kolay canınızı sıkan şeye odaklanıp hallediyorsunuz ve hoop eski neşeli ve pozitif halinize geri dönebiliyorsunuz, her zaman için büyük sıkıntılar için geçerli olmasa da bu günlük yaşamın minikd ertleri ile savaşmada benim için işe yarayan bir yöntem tavsiye ederim!

Özetle bugün içimin sıkıntısı yağmur yağıyor ve benim sokağa koyduğum kuru mamalarım ne olacak ıslanıyorlar öyle olunca çürüyorlar kedicikler yiyemiyor ve parayı boşa atmış oluyorum üstelik yapmayı hedeflediğim amaca (kedileri doyurmaya) da hizmet etmemiş oluyor. Budur.

O zaman ben bu sıkıntımı bir halledeyim dedim zaten bir formül bulmayı düşünüyordum nice zamandır sokak kediciklerime kuru mama veriyorum ve yağmur kar derken bu bir sorun haline geliyordu. İnternette başladım araştırma yapmaya korunaklı mama kabı vs gibi kelimeler nedenim ve karşıma 2 çözüm önerisi çıktı; biri 10 litrelik su şişelerinden el yapımı göz nuru 😛 bir mama kabı projesi, biri de Podo markasının bence über pahalı 280 TL ama bir o kadar da güzel kedi mama evi ürünü.

İşte Podo'nun 280 TL2lik kedi mama evi, çok phalaı ama güzel elbette

İşte Podo’nun 280 TL2lik kedi mama evi, çok pahalı ama güzel elbette

Zengin olsam, bahçeli evim olsa hem bahçemin dekorasyonunu düşünerek hem de bahçemde baktığım kediciklerim daha güzel bir yerde mama yesinler diyerek paraya kıyar 280 TRL verir ve Podo’nun ürününü alırdım. Kendi bahçem olacağı için çalınma durumu da olmazdı diye düşünüyorum.

Ama sokağa mama koymak için elbette bu ürün hem çok pahalı hem fazla dikkat çekiyor fazla güzel gelen geçen kesin buna kafayı takar alır götürür bir gece sonra diye düşünüyorum ve zaten bu uğurda harcayacak o denli param da yok 🙂

Dolayısı ile 2 fikir arasından ışıldayarak galip çıkan fikir 10 litreklik pet su şişesi fikri oldu benim için!!!!! 🙂

Bu fikri google da yaptığım arama sonucunda karşıma çıkan Hayvanlara Yaşama Hakkı adlı bir facebook sayfasının 2 sene önce yapmış olduğu bir paylaşım sayesinde görmüş ve öğrenmiş oldum hatta tekli kocaman pet şişe fotoğrafını da onların iletilerinden alarak yazıma ekliyorum, kredilerini bir vereyim de! 😉

167754_10150103318483846_4715043_n

Yazının başına eklediğim ilk fotoğraf ise benim hazırladıklarım; sokağımızdaki minişler ve belediyemizin su kabı ve yeni kış korumalı mama kaplarımız eşliğinde bu sabah çektiğim fotolardan yaptığım bir kolajdır efendim.

Bu pratik yağmur kar korumalı mama kabının yapımı için gerekenler:

– 10 litrelik pet su şişesi
– Makas veya bıçak
– Çamaşır ipi
– Kuru kedi maması

Bakınca anlamışsınızdır zaten fotoğraflara nasıl yapıldığını ama özetle bir kez daha anlatmak gerkeirse; 10 litrelik su kabının ön yüzünü televizyon ekranı gibi genişçe kesiyorsunuz ki minnoşlar kafalarını rahatça genişçe sokup alt bölüme koyduğunuz mamaları yiyebilsinler. Ben alt kısımda bol mama koymak için bir karışa yakın bir mesafe bıraktım siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Üst bölüp ise başlı başına alt kısımdaki mamalara çatı görevi yapmış oluyor otomatikman.

Su şişesinin arka bölümüne yani kediciklerin kafasını sokup yemek yediği bölümün hemen karşı tarafına 2 noktacık delik açıyorsunuz ve oradan öçamaşır ipini geçirerek güvenli göze batmayacak eminyetli bir köşeye sıkı sıkıca bağlıyorsunuz düğümler üstüne düğümler atıyorsunuz. Ben sokağımızda bulunan belediyenin koyduğu su ünitesine bağladım mamalıklarımı ve çok kedicik olduğu için 2 adet yaptım. Siz kendi sokağınızın durumuna göre ayarlarsınız. Ayrıca üst bölüpde bulunan mavi kapağın etrafını da deli gibi koli bantı ile bantladım ki sokaktan geçen bazı sivri zekalılar kapağı kolayca çıkarıp atamasınlar yoksa malum içeriye yağmur yağarken su girer.

İşte böyle hemen de alıştılar zaten kediler meraklı tiplerdir bilirsin bunları bağlamaya çalışırken çamaşır ipleriyle oynamalar falan hemen kafaları sokup yemeye başladılar çok sevindim.

Facebook sayfamı takip etmeyenler için bir de burada yazısını yazayım dedim belki size de yardımı dokunur bu fikrin. Ama siz yine de facebooktan da Kedilibirhayat’ı takipedin orada günlük güzel paylaşımlarda bulunuyoruz 🙂 https://www.facebook.com/kedilibirhayat

Reklam

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

9 responses »

  1. Çok faydalı bende kuşlar için yapmıştım yanlız şunu belirtmek isterim kestiğiniz kısımlar kestinleşmiş olmalı 4 tarafını koli bandı ile bantlarsanız daha güvenli olacaktır 🙂

    Cevapla
  2. Geri bildirim: Anonim

  3. Çok güzel bir makale olmuş. Tebrikler

    Cevapla
  4. Bizim kaldırımda araba park edilmiyor karşı kaldırıma park ediyorlar, garibanlar da o arabaların altında… o yüzden mama koyarken bir taraftan da tecrübesiz kedilerin araba altında kalmasından korkuyorum. Karşı kaldırıma koysam bu defa komşular saldırabilir… Ancak bu mama kabı çok iyi fikir, ben 2 günde bir 5 litrelik şişe attığım için çalınması da sorun değil. Bugüne kadar su kabı olarak kullanıyordum kesilmiş pet şişelerini.

    Cevapla
  5. Jekfer GÖKPINAR

    Hergün kontrol edilebilen ve tazelenebilen bir mama kabı olarak son derece akılcı bir çözüm. Benim kafamı kurcalayan ise biraz daha başka..
    Az komşulu ve komşular arası mesafenin de az olmadığı kırsal bir bölgedeyim . Özellikle ” yazlıkçı ve tatilcilerin” gitmesi ve buna bağlı yiyecek – içecek sektörünün – kapanması nedeniyle; mayıs- ekim aylarında yiyecek sıkıntısı çekmeyen kedi nüfusunun bu an itibariyle belirgin bir arayışa girdiği bir ortamdayım. Bazen kısa veya uzun süreli seyahatler yapmam gerekiyor. Yazın hayvansever komşu örgütlenmesiyle mama ve su tazeleme işlerini çözebiliyoruz ama kışın bu başlı başına bir sorun. Bu durumda , yaklaşık 3-4 gün 5-10 kediye yetecek mamayı saklayabilecek kapasitede , pet şişe veya pimaş boru v.. ile yapılmış , mama azaldıkça azar azar yenileyecek bir çözüm aramaktayım (tavuk suluğu veya tahta kaşıkl saplanmış pet şişe kuş yemliği örneği).
    Bu konuda deneyim ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Cevapla
    • Merhaba Jekfer, benim bo konuda pek bir tecrübem yok çünkü hep şehir içinde yaşadım ve bir yere giderken de tıpkı sizin yaz dönemlerinde olduğu gibi eşten dosttan rica eetim sokak kedilerime ve evdeki kedilerime bakmalarını. Ama sizin gibi farklı çözümler arayanlara Bastet Tasarımı önerebilirim. Birkaç gencin kurduğu bir oluşum basit malzemelerle ucuz maliyetle farklı kedi evleri muslukları vs yapıyorlar. Kişilerden gelen talep doğrultusunda tam isteğinize yönelik birşeyler de yapabilirler sanıyorum onlarla konuşup anlatmanız lazım istediklerinizi. Sizi facebook sayfalarına yönlendiriyorum: https://www.facebook.com/Bastettasarim Onlara durumunuzu açıklayın kesin bir çözüm bulabileceklerdir bence.

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s