RSS Besleme

Mutluluktan Barf! Barf! diye ağlamak üzereyim!♥ :)

Posted on

pr_01_2265_max

Amerika’dan gelse de bizim kedilerimiz de sağlıklı beslenebilse diye ağlaşıp durduğum “çiğ beslenme” diyetine uygun doğal hazır dondurulmuş çiğ mamalar artık ülkemizde!

Bu çok büyük bir haber a dostlar! Ve ben bunu yeni öğrenmiş olmanın şoku ve ayrıca büyük mutluluğu içerisindeyim!

Twitter’da öylesine dolaşıyordum, Özge adlı arkadaşımın attığı ve köpeğine aldığı Barf markalı hazır donmuş doğal mamayla ilgili twiti okuyunca hadi yaa, ama kesin kediler için olanı yoktur bak bak hep böyle doğal cici ürünleri yalnızca köpeklere getirtiyor şu firmalar diye önce bir fesatlık yapıp hayıflandım 🙂

Sonra dur ya belki de şeklinde aklımda beliren umut ışığı ile neymiş bu mama adını bir google a yazayım da bakayım dedim. Bir de karşıma ne çıksın! Çok güzel ve profesyonel cici mi cici bir web sitesi işinizi kolaylaştırayım işte şu: http://www.barf.com.tr

BarfKittenBaya güzel ve güvenilir bir marka, sitelerinde her türlü bilgiyi vermişler benim gibi zihni sinir her minik bilgi kırıntısını bile soran araştıran evcil hayvan sahipleri için aklımızdaki soruları da yanıtlamışlar, ürünün ne olduğuna neler içerdiğine ve faydalarına dair tam bir kapsamlı bilgi denizi yaratmışlar valla bravo diyorum!

Tabii ürün bu kadar saf, doğal, katkısız ve taze olunca onlara da saklayacak birşeyler değil haliyle övünülecek birşeyler kalmış!:)

Barf mamaları nedir ne değildir öyle çokk uzun ve ayrıntılı anlatmayacağım zira kendi web sitelerinde en güzel şekliyle var lütfen oraya gidip güzelce inceleyin.

Ama tabii ki özetle biraz bahsedeceğim!;)

Şimdi öncelikle en en en sağlıklı kuru kedi maması bile olsa yani her sorana tavsiye ettiğim Acana bilem olsa “kuru kedi maması” hiç bir zaman kedilerimizin doğada avcı olarak çiğ beslendikleri gibi yan etkisiz, sağlıklı ve doğal OLAMAZ! En sağlıklısı olsa bile kuru kedi mamalarının hepsi, kedilerimizin vücudundan su çeker adı üstünde yüksek ısıda kurutulmuş yiyeceklerden oluşuyor kuru mama, dolayısı ile kedimizin vücuduna girince bol bol suya ihtiyaç duyuyor çözünmek için… Kediler zaten bol bol su içmeyi genel olarak sevmezler, bir de kuru mama yiyorlarsa habire 3 öğün işte bu nedenle vücutlarındaki gerekli su oranı azalıyor ve böbrek rahatsızlıklarına maruz kalıyorlar…Kuru mama yiyen kedi ne kadar bol su içerse onun o kadar yararına bunu unutmayın.

CatAndKitten300GrEn kaliteli ve doğal kuru kedi mamasından bahsettik ve sırf susuzluk açısından ele aldık.. Bir de kimyasal koruyucularla dolu, karbonhidratlarla şişirilmiş, kalitesiz proteinler içeren orta sınıf ve kötü kuru kedi mamalarını düşünün… Şimdi kedilerimizin doğal beslenme düzenlerinden ne kadar uzak düşürüldüğünü anladınız mı?

Eh ama ülkemizde Barf gibi bir ürün yokken çiğ beslenmeye geçmek çok da kolay değildi baya şüpheli ve zordu… Neden çünkü anlık hazırlamak gerekiyordu onca haşlanmış sebzeyi ve eti nasıl yapacaktık bunca koşturmacalı hayatımızda? Ayrıca güvenilir steril et bulmak baya zordu, çiğ yiyecekleri için kediciklerimiz şoklama yapmak ekstra sterilizasyon işlemleri yapmak gerekiyordu.. Yani işi gücü bırakıp bununla uğraşmak gerekiyordu üstelik ben uğraşmıştım da ve evde güzel bir karışım yaratamadığımdan kedilerim yaptığım o binbir emek harcadığım yemeği yememişlerdi 🙂

Dolayısı ile sağlıklı bir kuru mamadan yararlanıyordum ben de ne yapacağım mecccbuuurrr!:))

Ama şimdi Barf var, koruyucu madde içermiyor sadece çiğ sebzeler ve tavuk eti içeriyor. Tavuk eti güvenilir ve steril hastalık taşıma riski yok firma olarak bunun uygunluğunu sağlıyorlar sitelerinde açıklamışlar ben uzun uzun anlatmayayım gayet güvendim sadece bunu belirteyim.

rcf-ragdoll-cat-1Barf ürünün markası olmasının yanı sıra aslında dünya genelinde çiğ beslenmenin ingilizce adının kısaltılmış versiyonu. Bakın sitelerinde bunu çok iyi açıklamışlar hemen kopyalıyorum buraya:

“BARF, Biologically Appropriate Raw Food (Biyolojik Olarak Uygun Çiğ Besin) teriminin kısa adıdır. BARF diyeti; taze dana ve tavuk ürünü ile sebzenin uygun miktarlarının karışımından oluşmaktadır. Pişmiş yiyecek yemek üzere evrimleşmemiş hayvanlarımızı, aslına en uygun şekilde beslemenin tek yolu budur.”

Uygun sistem krudukları petshop veya veteriner kliniklerinden dip frizde şoklanmış bir halde ürünlerinizi alıyor, hop eve gelip buzluğa atıyorsunuz; kedinize vermeden biraz önce de buzluktan alıp çözdürüp öyle veriyorsunuz. İlk alışma döneminde kuru mama ile karıştırarak veriyoruz sonra yavaş yavaş tamamen çiğ beslenme düzenine geçiyoruz. Kuru mamayı bıraktığımız sürecin sonunda artık kedilerimiz tamamen doğadaki beslenme modellerinin aynı gibi az sebze ve çok etle beslenmiş oluyorlar.

Çiğ beslenme allerji yapar mı?

Böyle sırf et yemeleri kesin allerji yapar bence demeyin!

Bakın kedilerde allerji yapan şeyler normalde kedi vücuduna yabancı kedi beslenme zinciri içerisinde yeri olmayan karbonhidratlardır.Yani mısır buğday mısır gluteni vs gibi kedi mamalarında bulunan gereksiz ürünler..Kedilerde temel allerjileri bunlar yaparlar.

Bir de farklı bir allerji türü vardır; 1 hafta boyunca her gün kedinize üst üste yaş mama verdiniz allerji oldu, neden biliyor musunuz? Çünkü o yaş mamanın paketinin arkasını okuyacak olursanız et haricinde binbir tür tahıl ve kimyasal ürün içerdiğini göreceksiniz… İşte bundan…

WGw7LittereatrawBir diğer allerji senaryosuna daha bakalım 1 hafta üst üste haşlanmış tavuk yiyen kediciğimiz allerji oldu….

Olur tabiiki, neden çünkü et çiğken allerji yapmaz ama pişirildiğinde allerji yapar. Bunu sınamak için şöyle düşünün çiğ et allerji yapsaydı ormanın kralları aslanlar çitalar leoparlar kısaca tüm vahşi kedi türlerinin et allerjisinden kırılıp geçilmeleri gerekirdi… Doğada bir oturuşta bir geyik yiyen aslan allerji olmuyor da 1 haftada en fazla bir dolu tabak tavuk eti yiyen kedimiz allerji oluyorsa bunun nedeni pişen etin allerjik bir hale dönüşmesidir. ÇİĞ ET ALLERJİ YAPMAZ!

Bir aklınıza takılan senaryo daha olabilir hemen ona da değineyim: Veterinerimiz kedilerimize çiğ et vermeyin bağırsaklarında parazit oluşur dedi bizi engelledi… Evet kontrolü yapılmamış bütün etleri kedinize veririken bu risk var.. Zaten bu yüzden ben de bugüne değin çiğ beslenmenin kedi hayatında çok önemli pozitif etkileri çok değiştirici ve dönüştürücü sağlık kazanımları olduğunu bilmeme rağmen evde uygulayamıyordum…

Ama artık ülkemizde de kontrolü yapılmış özellikle kedimizin yemesi için tat bakımından uygun sebzelerle zenginleştirilmiş, hastalık riski taşımayan ve bize pratik bir kullanım imkanı sunan bir ürün var, Barf ürünleri…

Böyle güvenilir bir ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz zaten kedinize her ay düzenli bir şekilde dış parazit artı iç parazit tedavisine yarayan ense damlası Stronghold yaptırdığınızı ve her 3 ayda bir kez de yarım tablet iç parazit hapı Aniprazol verdiğinizi varsayıyorum.

Bu arada her 3 ayda bir iç parazit için iğne yaptırıyorsanız yazık kedinize yaa bırakın iğneyi, bu dediğim hap ile iğnenin içeriği ve işe yararlığı birebir aynı bize de kendi veterinerimiz söyledi bu bilgiyi… İğnesi hem daha pahalı çünkü bir uygulama gerektiriyor veterinerce hem de kedinize boşuna acı veriyor… Ancak kediniz hapı kesinlikle yutmuyorsa, o vakit ancak son çare olarak iğnesini yaptırın derim!

Velhasıl düzenli iç ve dış parazit tedavileri yapılan bir kedi güvenilir bir ürün olan Barf ile çiğ beslenme düzenine geçerse harkuladeden ziyade hiç bir şey olamaz güvenin!

CatEatingRawFood2Önümüzdeki günlerde çiğ beslenmenin yararları üzerine bir yazı yazacağım, bu konu gayet ciddi bir konu yurt dışında artık tamamen çiğ beslenme düzenine geçilmiş durumda Amerika’da yaşayan arkadaşımlarım ve Avustralya’daki kuzenim de bu ürünlerden kullanıyorlardı hatırlıyorum ben de ahh ahh bizde yok ki diyordum…Çiğ beslenmenin kedilerimizin hastalıkları üzerinde de mucizevi iyileştirici etkileri var ayrıca yaşam kalitelerini arttırıyor ve ömürlerini uzatuıyoruz onları böyle besleyerek.. Şimdi bu haberi taze iken hemen içimde tutamayarak sizinle paylaşmak istedim.

Kuru mama düzeninizi tam olarak değiştirmeyi başaramasınız bile mutlaka en azından ek besin desteği olarak kedinize bu üründen verin… Mesela sık sık evde olmuyor uzun seyahatlere çıkıyorsanız çiğ beslenme düzenine geçmeniz daha zor olur sanıyorum ama en azından zararın neresinden dönülse kardır hesabı evdeyken bu üründen yararlanabilirsiniz. Ben şanslıyım ki evden çalışıyorum sürekli kızlarımın beslnemesini takip edebiliyorum.

Barf’ın bebek kediler ve yetişkin kediler olmak üzere 2 türü var. Ayrıca köpek versiyonları da var. Mutlaka denemenizi öneririm. Bundan sonra sağlıklı kedi maması deyince önereceğim bir numaralı ürün budur! Ancak bundan sonra 2. sırada kuru mama konusunda Acana’yı önerebilirim. Şuan doğal kedi beslenmesini dünya çapında takip edecek ve araştırma yapacak olursanız siz de çiğ beslenme düzeninin önemini kısa sürede kavrayabilirsiniz. Üşengeçler için küçük çaplı bir araştırma yazısı önümüzdeki günlerde geliyor.

Bu arada BARF ürünleri bazı veteriner kliniklerinde ve petshoplarda özel buzdolabı sistemleri kurularak dip frizde satılıyor tıpkı marketlerdeki donmuş ürünler gibi… Donmuş olarak alıp hemen eve getiriyorsunuz. İstanbul’da oturanlara ise müjde www.petevde.com sitesinden de Barf ürünlerini sipariş edebiliyorsunuz.

petevdeİstanbul içi aynı gün veya bir ertesi gün kendi arabaları ile getirip kapınızda elinize teslim ediyorlar. Getirmeden önce sizi arıyorlar yola çıkıyoruz diye ve o anda ürününüzü dipfrizden çıkarıyorlar hemencecik de size ulaştırıyorlarmış bozulmadan. Ben bugün bu siteden Barf maması aldım kedilerime aylık 3,5 kg lık bir paket 52 TL bir pakette 50 gr lık mini porsiyon paketlerden oluşan 70 porsiyon varmış. 5 kg lık bir kedi günde 50 gr yani 1 mini paketlik Barf tüketmeli imiş.

Benim 2 kedim var biliyorsunuz dolayısıyla 70 porsiyonluk bir paket tam 2 kedinin 1 aylık mama miktarına denk geliyor. Yarın pet express servisleri ile petevde.com ürünümü kapıma kadar getirip teslim edecek umarım memnun kalırım. Telefonda görüştüğüm kadarıyla müşteri ilişkileri çok iyi ve düzgündü siteleri de çok tatlı sanırım bundan sonra kendime güvenerek alışveriş yapacağım yeni bir petshop daha buldum..

Umarım ürünün değeri ve önemi anlaşılır da istek gelir de İstanbul dışındaki şehirler de de bu buzdolaplı satış sistemlerini petshop ve kliniklere kurarlar ve diğer şehirlerde de bu güzel ürünün satışına başlarlar!

Ürünüm gelsin kullanmaya başlayalım bilahare deneyimlerimi de yazacağım fotoğraflarını da çekeceğim daha yakında görün diye…

Şimdilik ürünleri buradan inceleyebilirsiniz: http://www.barf.com.tr/urunler

Bir de firma olarak gerçekten hayvanseverler bakın ormanlardaki aç bilaç terk edilmiş dostlarımıza da ürünlerinden yolluyorlar onları da unutmamışlar bir bravoyu daha hak ettiler böylece bence!

Barf14Subat-606x380

Valla bugün çok mutlu bir gün oldu artık ülkemizde kedilerini iyi beslemek isteyen kedi severler için yeni bir dönem başladı bu ürünle kendi adıma çook mutluyum! 🙂 ♥♥♥

Allahım şükürler olsun bu günleri de gördük!:)

Ah çok hevesli yazarınızdan bir kısa not daha:) : Arkadaşım köpeğine almış demiştim ya köpeği bayıla bayıla yemiş, hatta arkadaşım dedi ki öyle lezzetli güzel yapmışlar ki neredeyse kendisinin bile yiyeceği gelmiş!:))) Darısı benim minnaklarımın başına hadi inşallah!:)

Ah unutmadan bu yazının linkini en iyisi artık HANGİ MAMA bölümümüzün başına da ekleyeyim zira yeni bilgiler ve ürünler doğrultusunda benim de tavsiye ve önerilerimde değişiklikler söz konusu oldu!:)

Yazımın sonuna da BARF’ın medyada yer almış bir haberinin görselini buldum gayet bilgilendirici yazılar mevcut kendileri ile ilgili bu nedenle resmi de sizler için sona ekliyorum mır mır dostları!

BARF-Ekonomik-Çözüm-19-Ocak-2013-933x1024

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

Bir cevap »

  1. Meltemcim cok ilginc bir urun. çiğ beslenme diyeti ile ilgili hicbir fikrim yoktu acikcasi. ben de biraz arastirma yapacagim. konu gercekten enteresan.
    denedikten sonraki yorumlarini da ayrica merak ediyorum. bakalim kizlar sevecek mi?

    Cevapla
  2. Meltem gerçekten mükemmel bir insansin bu araştırmacı yapın sayesinde vakitsizlikten yetişemediğim bilgilere senin sayende ulaşıyorum artık bende bu konuyu hangi mama yazından sonra epey bir araştırmıştım ama ülkemizde böyle bir ürün olmadığı için mecbur en iyi mama olarak bende acanada karar kılmıştım artık en doğalıda ülke
    sınırlarımıza giriş yaptıgına göre heyecanla barf mamayla ilgili minnaklarının geri dönüşlerini merak ediyorum:) kuzucuklarına şimdiden afiyetler olsun darısı benim oğluşumun başına artık :))

    Cevapla
  3. Yasemen’e katılıyorum! 🙂 Ellerine, emeğine, ıncık cıncık araştıran beynine ve bilgisayar ekranı başında yorulan gözlerine sağlık 🙂 Takipteyim… Sağ ol tekrardan.

    Cevapla
  4. Selamlar Meltemcim, paylaşımların için ne kadar teşekkür etsem azdır. aklıma birşey takıldığı zaman “acaba Meltem bu konuya değinmiş midir?” diye düşünüyorum öncelikle. bu yazın da harika. biliyorsun İzmir’de yaşıyorum. üretici firmaya mail atacağım birazdan umarım İzmir’de de BARF’ın satış noktaları vs açılır. sana çiğ beslenmeden değilde, yazının içinde de kısaca değindiğin şu iki ilaç “aniprazol ve Stronghold” hakkında birşey sormak istiyorum. internetten araştırdığım kadarıyla bu ilaçlar, hayvansal ürünler satan ecza depolarından, vetlerden ve internetten alınabiliyormuş. işteeee asıl nokta şu hangi internet sitelerinden:) vetten alıp kösülmek istemiyorum, ecza deposu nerede vardır, nasıl gidilir (e tabi sıkıştığım noktada bunların hepsini görmezden geleceğim o ayrı konu:)) derken mis gibi internetten alışveriş yapmanın keyfini bilen bir insan olarak “hangi internet sitesiiii???!!!” diye sormak istiyorum. umarım bu konuda beni aydınlatabilirsin. yoksa iki kedime bu hafta, iç dış derken 150 lerde masrafım olacak. vete vereceğime çocuklarıma oyuncak mama kapları vs alırım, evde keyifli vakit geçirirler:D

    Öpüyorum:)

    Cevapla
    • Bende 3 hafta once ayni seyleri dusunuyordum:) stronghold veterinerde satiliyor ama birebir aniparazol isimli hapi bulamadim etken maddeyi iceren baska bir hap verdiler o zaman arastirdim lakin herhangi bir siteyi bende bulamadim meltemin cevabini bende merakla bekliyorum:))

      Cevapla
    • Ece selam, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Benim de 2 kedim var biliyorsun ve dün bizim veterinerden 2 stronghold+yarımşar verdiğim için benimkiler 5 kg mı geçmiyolar 1 tane de aniprazol tablet aldım toplam 50 TL ödedim. Sen neden öyle 2 kedin için iç ve dış parazit ilaçlarına 150 TL ödüyorsun ki? Acaba veterinerin aşırı mı pahalı? Öyle ise veteriner olarak çok iyi ama fahiş fiyatlı diyorsan bu tür kendin uygulayabileceğin ilaçları başka daha uygun fiyatlı veterinerlerden de direkt satın alabilirsin. Ben hiç bu ilaçları nasıl daha ucu< alabilirim diye araştırmadım açıkçası çünkü zaten uygun fiyata aldığımı düşünüyorum mutlaka kar koyuyorlardır onlar da üzerine ama beni çok germediği için rakam araştırma ihtiyacı hissetmemişim demek ki.. Juenpetmarket gibi online sitelerde paraziter ilaçlar diye bir bölüm var ama benim hiç bilmediğim ve bence düşük düzey olarak tabir edilen ve güvenliğinden açıkçası kuşku duyacağım bir takım ürünler satılıyor. Bu tip ürünlerin kullanılmasını hiç doğru bulmuyorum. Aslında veterinerde satılan böyle ilaçların veterinerden alınması daha doğru en azından ben okuyucularıma bunu tavsiye etmeliyim diye düşünüyorum çünkü bilgilendirme de gerekiyor kimi zaman ve veteriner her zaman kullandığımız ilaçlar da olsa bir takım bilgiler verebiliyor bize mesela benim şuan eve aldığım ve yuva bulmak istediğim bir bebek kedi var ona bebek strongholdu bulamadı da veterinerimizden normal stronghold aldım ama kilosuna göre dozu bir şırıngada ayarlayıp bana verdi.. Büyük kediler için olan strongholdun bebek kediye kullanılmaması gerektiğini falan söyledi…gibi bilgilerden bahsediyorum…Sanıyoru ki stronghold gibi kaliteli ve konusunda uzamn iyi ilaçlar zaten orda burda kontrolsüzce satılmıyor sadece veterinerlerde satılıyor zira online sitelerde hep muadili bilinmedik ürünler varken o hiç yok..Son olarak kısaca kendine uygun fiyatlı veteriner araştır bence…150 cidden çok bi rakam…:) İstanbul'da isen ben küçükyalı ve bostancıda 2 veteriner önerebilirim ben oralardan alıyorum uygun fiyata…

      Cevapla
      • ben maltepe’ de oturuyorum ve sitenizi yeni keşfettim. bu 2 veterinerin ismini alabilir miyim? teşekkürler şimdiden.

      • Biri Küçükyalı’da Candostu Veteriner Kliniği Tansu Kaan Kaplan esas uzun yıllardır veterinerimiz Tansu Hanım telefonu 0 542 351 12 09 diğer önereceğim yeri ise 2 senedir biliyorum biz eskiden Küçükyalı’da oturuyorduk 2 senedir Altıntepe’ye taşındık Bostancı ile dipdibeyiz. Burası da Ardıç Dalı Veteriner Kliniği Veteriner Ahmet Marangoz. Ahmet Bey’e de ara ara kızlarımı götürüyorum ama halen Tansu Hanım ana veterinerimiz ki kendisi aynı zamanda çok sevdiğim bir arkadaşımdır da. Ahmet Beyin telefonu 0 533 411 53 60 Ahmet Bey’de evimizin hemen yanında olması ve gerçekten iyi bir veteriner olması ve cidden hayvan sever olması dolayısıyla sık sık uğradığım bir veterinerdir.

  5. merhaba meltem, barf diyetinin çok faydalı olduğunu yazmışsın çok doğru bende hemen nu üründen alacağım. peki bişey sorucam sen kuru mamayı tamamen bırakıp barfa temelli geçmeyi düşünüyor musun? yoksa hem barf hem kuru mamamı devam mı edeceksin?

    Cevapla
    • merhaba müge, ben bir süredir deniyorum çok parlak gitmiyor açıkçası barfa çok zor alışıyorlar ben hem kuru mama hem barf yapıyorum ve öyle de tutacağım çünkü tatile giderken evde olmadığımda falan kuru mama koyarım diye düşünüyorum bu yüzden tamamen bıraktırmadan barfı ara öğün gibi tutuyorum zaten tamamen barf yemeyi de istemedi benimkiler çünkü yaşları büyük alışmaları daha zor oluyor ve çok direnç gösteriyorlar..ben de aşırı zorlamıyorum açıkçası…bu konudaki deneyimlerimi ayrıca yazacağım yazı olarak biraz süre tanıyorum kızlara şuan…ancak şuan evde küçük bir misafirimiz var bebek kedi yuva arıyorum ona o sorunsuz bir şekilde barf yedi…ilk baştan alıştırılırsa çok güzel olur…

      Cevapla
  6. Merhaba MEltem hanım… Hangi mama yazınıza da yorum yapmıştım hatırlarsanız. Yavru tekir kedim (patiş) 2 aylık. kedim kuru mamasını yedikten sonra su içiyor hatta bazen sadece gidip su içiyor heralde bundan suyla aramızın kötü olmadığını anlamalıyım 🙂 yine de düşündüm acaba ben de barftan almalı mıyım ya da daha erken mi çünkü ”5 kg lık bir kedi günde 50 gr yani 1 mini paketlik Barf tüketmeli imiş.” diye yazmışsınız benim kedim daha 805 gr 😦 hiç anne sütü içmediği için (bilmiyorum yöresel bir kelime olarak mı kullandı) veteriner ”yanık” kalmış demişti ilk aldığımızda 480 gr dı. yani sorum barf almalı mıyım alırsam ne kadar vermeliyim günlük olarak mı vermeliyim… Şimdiden teşekkürler…

    Cevapla
  7. Meltem Hanım merhaba,

    Yorumların tarihleri 1 seneden daha da önce ama umarım hala aktif şekilde kullanıyorsunuzdur.
    BARF / RAW beslenmeyle ilgili size tavsiye edebileceğim bir site:

    http://www.felineinstincts.com belki siz de biliyorsunuzdur.

    Ben bu siteden birkaç sene önce ürün getirtmiştim sonra ara verdim bu aralar tekrar sipariş vereceğim inşallah gümrükte sorun yaşanmaz.

    Ürünleri toz şeklinde, çiğ tavuk ve somon yağı ekliyorsunuz o kadar, buzluğa kaldırın sonra da çözdürüp çözdürüp yedirin.

    Sitenizi çok beğendim çok faydalı bilgiler var.

    Teşekkürler,
    Duygu

    Cevapla
    • Maalesef ben Barf ı kedilerime uygulamakta başarılı olamadım çünkü yemediler… Barf adlı ürünü kullanarak denemiştim yazıda da bahsettiğim gibi, ama bence onun tadını sevmediler, firması yeni farklı aromalı ürün çeşitleri çıkaracaklarından bahsetmişti ama aradan geçen zamanda hiç bir yeni ürün de piyasaya çıkartmadılar hatta taa o zamanlarda yazdığım ve sorduğum yeni aromalı ürünleriniz ne oldu diye bir twitte daha yeni bugünlerde yanıt yazıp araştırma aşamasında birçok farklı ürünümüz var çok yakında piyasaya gelecek diye cevap yazmışlar…Sizin bunu uygulayabiliyor olmanız çok güzel, umarım gümrükte sorun yaşamazsınız bizi de yorum yazıp haberdar eder misiniz ürünleriniz elinize ulaşırsa ona göre siteyi incelerim belki almak istediğim şeyler olur benim de..Bu arada siteyi açmaya çalıştım ama database error diye hata mesajı çıkıyor açılmıyor bir türlü…

      Cevapla
  8. ben bu barf mamaya çok çekinceli baktım neden derseniz öncelikle parazit olayı çok daha riskli bir hale geliyor ve ben çiğ et yediğinde üç aydan üç aya parazit ilacının çok bir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum. daha sık parazit ilacı vermek de böbrekleri vaktinden evvel çürüten bir şey bu durumda da kötü kalite kuru mama ile beslemekle aynı yan etki hali. ayrıca bu kadar saf doğalarına dönük beslemenin de heveslisi değilim neden derseniz biz insanlar da saf doğamızda değiliz asırlardır. yaprak örtünüp, çiğ etler yediğimiz falan ilk çağ döneminde değiliz ve o dönemdeiinsan ömrü denilen de daha uzun değildi. aynı şekilde ortalama bir kedi ömrü de öyle… saf doğalarına dönük bir beslenme tarzı en doğru olansa bu mantıkla bizim kendimizin de saf doğamızda olan ilk çağ dönemleri anlayışını ideal bulmanız lazım. ayrıca raw-diet denilen akım insanlar arasında da var ve son derece ciddi yan etkilere sahip üstelik pek çok beslenme uzmanı bunun bir anlamı olmadığını söylüyor çünkü her koşulda mide asidi dediğimiz o kadar güçlü bir şey ki çiğ yada pişmiş fark etmeksizin aynı şiddetle yakıp öldürüyor. zaten raw-diet taraftarı pek çok kişinin özellikle kas ve adale yapılarında gelişen çeşitli problemlerin gittikçe artan yüzdelik dilimde olumsuz sonuçlara yol açtığını da okuyorum. insanlarda bile durum buysa kedilerde daha beter sonuçlara sebep olur çünkü bizden daha hassas, daha kısa ömürlüler. ayrıca sürekli tek taraflı alınan protein (yani sadece tavuk eti yada sadece belirli bir tür balık eti gibi…) mantar hastalığı yapıyor. her tür vitamini alması lazım hayvanın. ayrıca yine o pershopa nasıl bu kadar güveneceğim mesela bir gün o dükkanda elektriklerin kesilmediği ve jeneratör olmadığı o etlerin eriyip yeniden dondurulmadığını nereden bilebilirim, filtrelenip her tür riskten arıtılmış özel bir işlemden geçmiş olması etin bana ulaşana kadar yeniden mikrop üretmediği garantisini taşımaz maalesef. ve yine ayrıca ben çalışan bir bayanım evde olmadığım zaman için atıyorum sabahtan koyacağım o et akşama kadar ancak hastalık yuvası olur kedimin tamamını sabah yediğini nereden bilebilirim? dolaptan çıkardığımda tam mikrop da üretmeyecek, kedimi de hasta etmeyecek ideal sıcaklığa ulaştığı anı nereden nasıl bilebilirim. bütün bunları ancak kimyager olsaydım riske edebilirdim. ayrıca çiğ et özellikle cins kedilerde imkansız kazandırılamayacak bir beslenme alışkanlığı diye düşünüyorum ve yüksek a vitamini dünya üzerindeki her tür canlı için çok fena bir şeydir, sadece de ette yok kedi mamalarında da kullanılan pek çok sebzelerde de yüksek a vitamini içeriği vardır. kedime her gün mutlaka en az iki öğün içeriğine kuru mama da katıp carny yada tercihen gourmet yada gimpet marka yaş mama veriyorum ben içine de bol su katıyorum. bir nevi çorba gibi içiyor kıyılmış yaş mamayı öyle diyim. günde en az böylece 8-9 defa çiş yapıyor durumda diğer öğünlerde kuru mama veriyorum. sabah ve akşam verdiğim yaş mama oranı da ayrı ayrı yaş mamalar değil bu arada aynı kutudan çıkan yaş mama buz dolabı poşetiyle buzluğa atılmış sonra sıcak suyla eritilmiş mama oluyor. bazen de sıkılıyor yaş mamadan dardanel light ton balığı ile aynı karışımı uyguluyorum. sanırım yaş mamaya her gün ortalama 40 gr kadar verilmesi şartıyla çok korkunç bir şey gibi bakmıyorum ve böylece sorunu çözdüm. ama tabi her yaş mamayı da ezbere alıyor değilim. barf mamayı arada ödül olarak ideal buldum devamlı düzenli beslenmeye dönük değil. zaten barf mama da ankara da yokmuş. bnm için ve kedim için büyük bir kayıp olmadığını varsaydım.

    Cevapla
  9. Kısırlık sonrası çiğ et ve yardımcı olarak sterilize mama daha mantıklı yada tamamen çiğ de beslenebilir 2-3 gün çiğ 2 -3 gün kuru gibi. ayda bir parazit falan yaptırmayın zaten oluşumları 3 ay.yani doğmaları.. vetlerin sağlam bir para kazanma kapısı.. iyi niyetli vetler evde bakılan kuru mama yiyen kedi için ötelenebilir der mesela senede 2 kez…bide bu parazitlerden bu denki korkmayın 15 sene evvelinde 10 kadar kedi bahçeye dışarı gider eve yataklara girerlerdi hiç biri de bi tane vet görmedi. yani bu denli olsa çoktan bizim sülale ölmüştü.. Hatta şunu belirteyim yurt dışında insanlar vucutlarına kancalı parazit alarak astımı tedavi ediyor ve hatırı sayılır paralar veriyor. insan parazitlerden tamamen arındığında bağışıklığı çok daha düşük oluyor.. bunu kedi içinde düşünebiliriz . tabi bir dengesi olabilir.. birde ezber yapılmış gibi içdış parazit denir . peki neden dış.. pire görmediğim takdirde o zehirleri vermem kusura bakmayın biri 2 sene biri 1 senedir hala dış parazit ilacı nedir bilmeyen kedilerim var kan zehirlemek bu kadar basit olmamalı

    Cevapla
  10. Barf ile ilgili tecrübemi paylaşıp sizden de fikir almak istiyorum. Sizin yazınızı da okuduktan sonra 7 kilo barf mama sipariş ettim. Kedim o sırada 3 aylık idi. Önce yaş maması ile yarı yarıya sonra tamamen barf verdim. o kadar iştahla yiyordu ki çok mutlu olduk. Tüylerinde belirgin bir iyileşme enerjisinde artış oldu. Miskinlikten kurtuldu. koku azaldı, tuvaleti bile daha az kokar ve sağlıklı oldu. Buraya kadar herşey harika. Bir ara seyahatler dolayısıyl sadece yaş ve kuru mama verdik. sonra tekrar barf verince yemedi. havalar da ısınmıştı biraz bekletip baktık yemiyor kuru mamasını verdik. ne yaptıysam olmadı. en sevdiği yaş mamalar ile karıştırdım aradan barfı bulup kenara ayırdı. kendilerine telefon ettim yardım istedim. diğer mamalarda kedilerin sevdiği tatlandırıcılar olduğunu barfda bu olmadığı için kedinin burun kıvırdığını söylediler. çikolata ile sebze yemeğinin farkı gibi düşünün dediler. ısrar edin geçer dediler. çok denedim ama başarılı olamadım. aç kaldı yine yemedi. onlarca barf paketi boşa gitti. tekrar barfa alıştırmak istiyorum bildiğiniz bir yöntem varsa lütfen paylaşın.selamlar

    Cevapla
    • Aynen ben de benzer sebeple Barf a geçiş yapamadım çünkü hakikaten bir yerde günümüz şartlarında çok zor oluyor kuru mama yiyen kedi barf yemiyor baştan öyle alıştırmak lazım ya da çok istisnai yani kedi kendiliğinden severse ne ala bazıları seviyor ama genelde öyle olmuyor ne yazık ki… bir de kedinin kişiliği ile de alakalı… bizde de var çok prensipli bir dişi kedi özellikle yemeği konusunda…ne yaptıysam geçmedi yani.. aslında baştan hep yanında birinin olacağı şekilde yalnız bırakıp barfa devam edebilirdiniz ama belki de kimse yoktu etrafınızda şsartlar onu gerektirdi.. valla hazır elinizde varken ürünler vazgeçmeyin alıştırmaya çalışın bence yabancı forumlar bu konuda size yardımcı olabilir barf uygulayıcısı çok insan var yurtdışında ingilizce olarak google da araştırma yapın bence..

      Cevapla

Yorum bırakın