RSS Besleme

Kedi aknesi ve Vedavet ürünleri ♥

Posted on

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba kedi dostları, bir süredir 12 yaşındaki kedim Coco ile kedi aknesi konusunda mücadele veriyoruz. Kan testi yapıldı ve bağışıklık sisteminin düşük olduğu anlaşıldı, sanıyorum ki yaşa bağlı olarak.

feline-chin-acne1

Kedi Aknesi (Feline Acne) Nedir?

Kedinin alt çenesinde siyah noktalar şeklinde başlayan giderek yayılan temizlendiğinde pul pul dökülen ama deriyi tahriş eden ve ertesi gün hemen yeniden oluşan bir rahatsızlık. İleri vadelerinde ise bu bölgede apse şeklinde siyah noktalar oluşuyor patlıyor içerisinden iltihap çıkıyor ve kanıyor.. Kediyi öldürmüyor elbette ama yaşam kalitesini düşürüyor.

Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalara göre nedeni tam olarak bilinmiyor: bağışıklık sisteminin düşük olduğu dönemlerde, stres altındaki durumlarda veya yiyecek alerjisinin bir yan belirtisi olarak oluşabilir deniyor. Hiç geçmeyedebilirmiş geçip bir daha hiç ortaya çıkmayadabilirmiş…

Bu konuda İngilizce bilenler için güzel bir kaynak tedavi önerileri de içeriyor: http://www.wikihow.com/Treat-Feline-Acne

Ben bir süre kendim ılık sulu pamukla temizledim ama baktım artarak yeniden oluşuyor bu sefer petshoptan kolodial gümüş vs gibi bir takım içerikleri barındıran özel bir deri bakım şampuanı aldım kediler için onunla bölgesel olarak yıkadım her gün… Temizleniyordu evet ama geriye son derece tahrişler içinde bir cilt kalıyordu ve yeniden oluşması çenesinin adeta kapkara kepekler ve sivilcemsi siyah noktalar ile kaplanması sadece 24 saati alıyordu… Ve çok işkenceli bir süreç oluyordu kedim için yıkanmayı sevmiyor sonuçta…

Sonra baktım böyle olmayacak veterinere götürdüm orada bu tür durumlarda genellikle Convenia adı verilen bir depo antibiyotik iğnesi yaptıklarını söylediler ve ben de yaptırdım. Beraberinde ise Vedavet markasının Lactoferon adındaki bağışıklık destek vitaminini verdiler çünkü akabinde kan testi de yaptırdım genel check up olsun diye bağışıklığı çok düşük çıktı. Ayrıca derhal bizi hipoallerjenik mamaya geçirdiler Hills z/d ve Royal Canin Hipoallerjenik mamayı birlikte kullanıyoruz şuan çünkü sırf z/d ishal yaptı.

Zaten tüm bu kedi aknesi gıcığı, bağışıklık sistemi düşük olduğu için seyrediyor.. Bağışıklığını bir ayağa kaldırabilsek kendiliğinden geçeceğini tahmin ediyorum.

2 kutu Vedavet Lactoferon kullandık. Harika bir ürün, Rusya’da üretiliyor tamamen bitkisel son derece profesyonel ve fiyatları da uygun..Vedatvet markasının Lactoferon adlı ürünü hem bitkisel vitaminler hem de probiotikler içeriyor vücudun ihtiyacı olan vitaminleri ve probiotikleri sağlarken aynı anda vücudun bağışıklığını yükseltici interferon maddesini salgılamasına da yardım ediyor.

Bu tedavi ile yani antibiyotik iğnesi, hipoallerjenik mama ve destek ürünü ile hastalığın %50 gerilediğini tespit ettim. Ancak tamamen geçmedi.

Yapılan antibiyotiğin etkisi 15 gündü, ağır bir antibiyotik.. İşe yaramasına rağmen ben yineletmek istemedim çünkü kedim 12 yaşında ve ağır bir antibiyotiğin kötü sonuçları da olabilir. Bu arada ek bilgi bu tipte bir depo antibiyotik ile birlikte muhakkak bu Lactoferon Vedavet tarzı probiotik içeren profesyonel bir ürün de kullanın.Çünkü insanlara bile artık doktorlar antibiyotik yazarken muhakkak yanında bağırsak florasını geri kazandırıcı bir ürün de ekliyorlar. Bağırsak florası antibiyotik ile hele ki ağır bir antibiyotik ile yok edildiğinde hayvanı ölüme dahi götürebilecek sonuçlar doğurabiliyormuş. O nedenle bundan kurtuluşun yolu da tedavi eşliğinde ciddi oranda probiotik içeren ürünlerden destek alınmasıymış. Convenia adı verilen iğneyi araştırdım da aslında baya korktum… Hayvan ölümleri çok yüksekmiş yurt dışında bu ağır antibiyotik iğnesinden.  Amerikalı bir veterinerin Convenia ile ilgili görüşlerini bu siteden okuyabilirsiniz: http://www.catinfo.org/?link=convenia

Açıkçası ben sonra veterinerimize gittim sordum ama uzun zamandır kullandıklarını hiç ters bir etki ile karşılaşmadıklarını söylediler ve biz de durum iyi gitti ters bir şey olmadı ama beraberinde dediğim gibi Vedavet Lactoferonu da tesadüfen bağışıklık sistemi düşük olduğu için zaten kullanmıştık.

Bu süreçte Amerika’daki akrabalarımız aracılığı ile oradan Petalive acne clear adlı sprey şeklinde bir ürün satın aldım. Özellikle kedi ve köpeklerdeki akne problemi için yaratılmış bitkisel bir destek ürünü. Kullanıcı yorumlarını okudum almadan önce çok başarılı bulunduğu yazıyordu. Ürün ancak elime geçebildi.

Şimdi bağışıklık sistemini destekleyen  Vedavet Phytomins adlı aynı markanın bir başka destek ürününü kullanacağım ve beraberinde de bu Amerika’dan gelen Petalive acne clear ürününü deneyeceğim. Sanıyorum ki ( ya da umut ediyorum ki !!) aksi bir şey olmazsa başarılı olacağız bu akne belasını def edebileceğiz! Elbette yine bu süreçte alerji ihtimalini eleyebilmek için hipoallerjneik mama veya tahılsız bir mama ile yolumuza devam edeceğiz. Kedim yaşlı olduğu için Acana veya Orijen tarzı bir mama tercih etmiyorum. Çünkü yaşlı bir kedi için bünyesine fazla gelen oranlara sahipler benim fikrime göre. Brit Care’in Lilly adlı mamasını aldım içerisinde hiç tavuk ürünü ve tahıl yok.. Kedilere alerji yapan en popüler iki şey malum ya tavuk eti ya da tahıllar.

Kedi aknesi problemi yaşayan varsa fikir vermek için tüm bunları paylaşmak istedim.

Ayrıca Vedavet markasının bitkisel destek ürünleri çok güzel, birçok konuda ayrı ayrı ürünleri var sitesine girip incelemenizi öneririm. Bağışıklık desteği olarak ürün arayanlara gönül rahatlığı ile Lactoferon ve Phytomins adlı ürünlerini önerebilirim. Gimpet vs gibi markaların vitamin ürünlerinden çok daha profesyonel ve etkililer sonuçta klasman olarak bir veteriner markası petshop kozmetik değil. Gimpet ürünlerini de seviyorum yanlış anlaşılmasın ama daha çok faydalı ödül gibiler onlar bence hastalık durumlarında daha ciddi destek alınması gereken durumlarda Vedavet veya Vetri Science gibi markaların ürünlerini öneririm.

http://www.vedavet.com/

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

Bir cevap »

  1. Geçmiş olsun öncelikle benim kedilerimin birimde de vardı bir çeşit sivilce kıl koku intihaplanmasi ve bende temizleyip bakteriyel bebek temizleyicileri Vs ile Sora veteriner kortizonlu krem verdi bikaç kere kullandık geçti tabi ara ara nüks ediyo insan gibi sonuç ta o bölge artık sivilce açık dokular ağzını sürekli temiz tutmak cam Vs kaplar kullanmak oluşuna da 2gun o kremle geçiyo. Bende bilgi vermek istedim bağışıklık illaki önemli ama kremi antibiyotik Vs ile geçmio malesef benim kesim 4 yaşında tabi daha genç oylesmesi hızlı olabilir bende fikr vermek istedim acil şifalar diliyorum

    Cevapla
  2. Ceyhan Kardaş Şirin

    çok çok geçmiş olsun öncelikle. şimdi 5 yaşında olan kedimin 2 yaşlarındayken başına gelmişti. gerçi hiçbir zaman bu derece ilerlemedi ama uzun süre devam etti. bize de tavsiye edilen bir şampuan olmuştu ama sonuç berbattı. feci bir şekilde tahriş etmişti. daha sonra çinko içerikli bir krem. onun iyi geldiğini söyleyebilirim ama çenesine krem sürülmesi hiçbir kedinin hoşuna gitmeyecektir. gezdiğimiz hekimlerin sonuncusu çok tozlu olan mamaların özellikle çenede artık halinde kaldığını ve bunun sonucunda akne oluştuğunu söyledi. o dönem ne kullanıyorduk hatırlamıyorum ama acanaya (wild prairie) geçmeye karar verdik ve çenesi iyileşmeye başladı. acanayı çok severek yemeği için proplana (sterilised, tavuklu) geçtik ve o sıra akneler biraz arttı. şimdi de hills natures best (tavuklu) kullanıyoruz ki bu da tozlu bir mama. sadece mama kabını çok doldurmamaya dikkat ediyorum ki çenesi mamaya fazla temas etmesin. kedimin son durumu hiçbir zaman tamamen geçmemekle birlikte yaşanır düzeyde akne oluşmaya devam ediyor. yani çenesinde ve ağız kenarlarında siyah noktalar oluşuyor. tüm bu süreçte tozlu olan mamaların gerçekten bir sebep olduğunu ve bunun yanı sıra stresli olduğu zamanlarda aknenin artış gösterdiğini gözlemledim. siz yoğun bir araştırma yapmışsınız gerçi ama yine de deneyimlerimin küçük bir faydası olabilir diye yazmak istedim. tekrar geçmiş olsun..sevgiler..

    Cevapla
  3. Kediniz için cok üzüldüm umarım tekrar sağlına kavuşur yazılarınızın bir çoğunu okudum bilginize ve kendileriniz için yaptıklarınıza hayran kaldm benimde iki buçuk yaşında sevimli bir kızım var ve bu yaramaz balkondan düşerek kalca ve patisini incitti fakat gittiğimiz yer hayvan hastanesi olmasına rağmen bize destekleyici bir vitamin yada tablet onermedi sadece filmlerini cekip genel muayeneden sonra öylece eve döndük bi hafta gecti fakat benim kızım hala on patisini ara ara basmiyor kemik ve kıkırdak destekleyici bir tablet ve marka önerinizi alabilir miyim internetten baktm fakat bircok marka ve ürün var deneyimlerinizle beni aydinlatirsaniz cok sevinirim

    Cevapla
  4. Yazıyı yazan gittimi? bendede 6 kedi var bazısında şüphelendıgım hastalıklar var genclik hastalığı gıbı, tekini zaten evdekiler attı geri buldum şimdi ıslak fip maalesef, 2 gozu olmayan 4 aylık bebek kedide arada dışkıda mukus ve kan oluyor parazit iğnesi 2 kez oldu hap verıldı animar antibiyotik vuruldu,her gun degılde 4_5 gunde bır bu dışkıda kan oluyor bu Vedavet ürünlerini okudum burda gecen hafta anca bulabildim bugun gıdıp alıcam LACTOFERON ve diğerini immün destekleyen olanı bakırköy veteriner kliniğinde varmış çoğu aradım tabi ona avcılarda fip fiv felv kan testide baktırcam wbc düşükse zaten viral hastalık çıkıcak umarım pis bişey çıkmaz çünkü 2 gözüde yok gozler düşmüş çukur yani maalesef, o yuzden ona ıyı bakmaya mecburum

    Cevapla
    • Umarım iyileşir kedicikleriniz çok zordur viral hastalıklar ile mücadele etmek hele ki çok kedili bir evde…

      Cevapla
    • Benimde bebekken bulduğum bir kör kedim var.lactaferon muhteşem.lütfen kullanın.bir çok problemini lactaferon ile yendik.diger kedilerimede her ay 10gun içiriyorum.çok faydalı.

      Cevapla
  5. sitenizi yeni keşfettim ve daha önce farketmediğime çok üzüldüm. daha önce royal canin sterilised mamasını kullanıyordum sizin acana mamayla ilgili yazdığınız olumlu görüşlerinizden etkilenerek acananın kuzu etli olan mamasını aldım sonrasında ise idrar yollarında sorun olmuş bazı kedilerle ilgili yorumlarınızı okudum tekrar royal canin aldım. 1 ay acana mama yedi, kedimin burnunun üstünde siyah bir şey çıktı hafif şişlik yaptı ve gözünün üstünde akne gibi çıktı etrafında ki tüyleri döküldü. aldığım acana mamayı pek sevmedi zoraki yedi hep acaba kızımı psikolojik olarak yemesi için zorladığımdan vücudu böyle bir tepki vermiş olabilir mi ? bu arada kızım 4,5 yaşında kısır ve ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. hafta sonu veterinere götürücem ama sizin de görüşünüzü almak isterim cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Hmm uzaktan bir şey söylemek zor ama kedi aknesi olmuş olabilir..Kedi aknesi ya yiyecek alerjisinden ya da stresten oluşabilir bağışıklık düşünce ortaya çıkan bir şey… Bağışıklık desteği ürünler kullanabilirsiniz bu ara veterinerin önereceği tedaviye ek olarak mesela Veda markasının lactoferon veya pytomins adlı ürünleri gibi.. Mama olarak da Brit Care önerebilirim çünkü yapısı gereği hipoallerjenik bir mama alerji konusunda iyi geliyor biz de şaun kullanıyoruz Coco formülünü… Coco veya Lilly formülünü deneyebilirsin aslında tahılsız ikisi de ama değerleri falan çok dengeli…veya diğer türlerini de deneyebilirsin hipoallerjenik olduğundan kedini olumsuz etkilemeyebilirler…

      Cevapla
  6. Kedim için veterinerimiz vedavet markasını önerdi fakat bütün ürünleri tablet şeklindeymiş. kedime tablet yutturmamız çok zor. Bir kerelik birşey olsa tamam ama öyle de değil. Acaba siz kedinize nasıl içirdiniz tabletlerin tadı hoşuna gidip kendi yedi mi

    Cevapla
  7. Merhaba. Ayni sorunu ben de üç kedi de uzun süredir yaşıyordum en sonunda oturdum bilgisayar başına ve notlar alarak bir takvim oluşturdum. İlk edindiğim bilgi mamalardaki kimyasal koruyucularin ve plastik kaplarin neden olduğuydu. royal canın mama kullanıyordum fakat iceriginde kimyasal koruyucu kullandığını gördüm. , önce bitskisel doğal koruyucu kullanan mama araştırmaya başladım brit care de karar kıldım. Mama ve su kaplarinin hepsini değiştirdim. Sadece boyasiz cam kaplar kullanıyorum artık ve bu süreci baslatmamin üzerinden yaklaşık iki ay geçti. Hepsinin çenesi pırıl pırıl. Allerjen maddelerin baş nedeni olduğunu okumam çok fayda sağladı tedavide. Kumlarini da parfumsuz kullanmaya basladim. bütün allerjen faktörleri ortadan kaldirdim. Çocuklarım çok iyiler. Tavsiye ediyorum.

    Cevapla
  8. Aylin yıldız

    Meltem merhaba,
    Benim kedimde de kedi aknesi sorunu var. Antibiyotik hicbir ise yaramadı ve daha fazla vermek istemedim. Gittikçe ilerledi. Her aksam lr acil durum spreyi ile siliyorum alirverali bir sprey. Bağışıklığı yeterince güçlü olduğu icin vedavet ürünlerinden kullanmayı tercih etmedim. (Kan testi yaptırdım benden bile sağlam) sanabelle mamaya geçmiştim son 3 aydır. Ondan olduğunu düşünüp nd dusuk tahilliya geçtim son iki ya da uc haftadır.
    Ancak yukarıda paylaştığın fotoğraftan bile kötü durumdayız. Kocaman kocaman delikler var çenesinde ve içi beyaz iltihap dolu ayni sıivilce gibi. Temizlememize de izin vermiyor cok canı yanıyor. Diğer kedimde de başlamak üzere o henüz ilerlemedi.
    Daha ne yapmam gerekiyor cok çaresiz kaldım 😦

    Cevapla
    • Biz de yukarıdaki fotografa göre çok durumdaydık. Veterinerin tedavisi hiç işe yaramadım. Ben de bu durum başına gelen ve atlatan diğer kedi sahiplerinin söyledikleri üzerinden orta görüş olarak batikon kullanımı ve furacin madecossol kremi karıştırıp gün iki defa sürmeye karar verdim ve iyileşti tüyleri tamamen dökülmüştü tüyleri de çıkıyor şu an

      Cevapla
  9. Merhaba, oglum 3 yasinda ve cene altinda akne cikmaya basladi. Bagisikligini arttirici tablet basladik. Bir de sampuan ve sirkeli su yapiyorum ama korkuyorum da gecmezse diye. Sizin kediniz nasil oldu? Son urunler iyi geldi mi? Durumunuz nedir?

    Cevapla
  10. Tavuklu mama vermeyin. Somonlu mama kullanimi akneyi nerdeyse yok ediyor. Proteini yuksek besinler akneyi tetikleyip cogalttigini deneyimeldim. Birde bioxi biyosidal dezenfektan tavsiye ederim. (Agzini silmek icin)

    Cevapla
  11. Merhaba. Yazılarınızı rakip ediyorum, bilgilendirmeleriniz çok güzel. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim de 3 kedim var ve maalesef 3ünde de corona virüsü var. Vedavetin bahsettiğiniz ürünlerini kürler halinde düzenli olarak kullanıyorum ancak mevsim değişikliklerinde düşüş yaşıyorlar. Bu dönemlerde çenelerinde Coco da olduğu gibi akneleri oluyor. Her gün papatya çayı demliyorum ve içine de evde yaptığım elma sirkesinden damlatıyorum. Pamukla çenelerine ve bütün tüylerine sürüyorum. Papatyanın antiviral etkisi varmış. Hatta vedavetin de bu gibi durumlar için papatyalı bir losyonu var. Haftada bir gün de kantaron yağı sürüyorum. Epey denemeler yaptım ve papatya çok etkili oldu. Mama bebekliklerinden beri nd az tahıllı balıklı ve kuzu etli kullandığım icin mamadan oldugunu düşünmüyorum. Tabi düzenli olarak(dönüşümlü şekilde) lysine, bira mayasi, new life ın balık yağını ve co enzyme q 10 unu, vedavet ürünleri, immun44 vitamin şurubu ve kefir kullanıyorum. 1 yılı devirdik bu lanet hastalıkla. Coco da çok şükür sadece bağışıklık zayıflığından. Tecrübelerim böyle paylaşmak istedim. Tüm kedi severlere canlarıyla birlikte sağlıklı bir hayat diliyorum.

    Cevapla

Yorum bırakın