RSS Besleme

Petbesinleri.com.tr’den ne ciciler aldım? ;)

Posted on

Ürün inceleme yazılarından uzak kalmıştım ve işte bir tane yazıyorum. Petbesinleri.com.tr sitemde kendilerinden bahsetmemi rica etti ben de bu aylık alışverişimi kendilerinden yaptım ve hizmetlerinden memnun kaldığım için onlar hakkında bir yazı yazmak ve hem de aldığım ürünleri size tanıtmak istedim, kedi ürünleri seçerken birbirimizin yorumlarını okumak işe yarıyor sizden de çok soru geliyor ürünler konusunda umarım yazı beklentinizi karşılar 😉

Öncelikle neler almışım bakalım:

Ben şuan kedilerim için kuru mama olarak Brit Care Cocco ve Royal Canin’in veterinerlerde satılan reçeteli mama diye tabir edilen hipoallerjenik kedi mamasını karıştırarak kullanıyorum; neden bunları seçtim derseniz Coco’nun kedi aknesi problemi yaşadığını önceki yazılarımdan okumuşsunuzdur yaşa bağlı olarak (12 yaşında) yiyecek alerjisi hassasiyeti yaşadığını ve kedi aknesinin de bununla bağdaştığını düşünüyorum o yüzden hipoallerjenik mamayı ömürleri boyunca almayı düşünüyorum çünkü basit bir anlatımla sistemlerine girip çıkarken onları zorlamayn sindirimi çok kolay ve alerji riski olmayan bir mama bir de üzerine tadını sevdiler (kötü yanı çok pahalı ama bizimkiler 2 ayda 1 paket bitirdiklerinden sorun olmuyor) Buna ek olarak tahılsız, ama normal değerlere sağlıklı oranda değerlere sahip, doğal korunan ve sadece et kaynağı olarak ördek ve somon eti içeren ve vitamin mineral vs oranları güzel bir mama olduğu için Brit Care Cocco yu tercih ediyorum. Bu ikisini karıştırmak 12 yaşındaki kedim için de dengeli 6 yaşındaki kedim için de dengeli bir karışım olduğuna inanıyorum. Mamanın birini sadece veterinerden alabiliyorum, dolayısı ile Brit Care Cocco’yu buradan aldım, paketlenmesinden tazeliğinden vs memnun kaldım.

Yaş mama olarak aslında ilk tercihim Brit Care’in minik konserveleri oluyor ama burada bulamadım ve böylece yeni bir marka keşfetmiş oldum Nutri Feline Grain Free adındaki kedi yaş mamaları tahılsız, kaliteli ve doğal bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca ikinci yaş mama seçimim ise Gimcat’in Shiny Cat Fillet adındaki yine kaliteli ve doğal yeni poşet yaş mamaları oldu. Özellikle Misha bunları dünyanın son günüymüş ve son yaş mamalar da bunlarmış gibi yedi 🙂

Ne zaman bizim kızlara yaş mama alsam sokağımızda yaşayan 5 senedir baktığım ve son 2 senedir oğlumun Tommy, Şamaran ve Şakir adını verdiği haylaz minnoşlarımız için de birer paket Brit marka yaş mama aldım çünkü yaş mama yapmak arada sırada onların da kesinlikle hakkı! (Keşke her gün yapsalar bütçem izin verse de o ayrı…) Britleri evdekilere vermiyorum çünkü Cococuğum alerjik yapıda tahıl iyi gelmiyor ve bunlar tahılsız değiller maalesef ki. (Minik kavanoz kutucuklardaki Brit Care olan yaş mamalarla karıştırmayın ama onlar ayrı)

Bu ayki alışverişimde ben mi yeni keşfettim yoksa bizim piyasaya yeni mi girdi bu ürünler bilmiyorum ama GimCat‘in yararlı ödül kategorisindeki yeni ödül mamalarına bayıldım. Ödül maması veririken de boş bir içeriğe sahip olmasın kedimin sağlığına katkıda bulunayım derseniz bunlar tam size yani pardon kedinize göre :)))

Ben ağız ve diş sağlığını destekleyen (Gimcat Superfoods Dental), eklem ve bağ dokuları destekleyen (Gimcat Superfoods Mobility) ve genel sağlığı bağışıklık sistemini destekleyen (Gimcat Superfoods Immunity) içeriğe sahip olan üç adet ödül maması aldım. Evde freni boşalmış kamyon gibi yiyen bir Misha var ki hepsini beğendi, çok pimpirikli ve prensipli Coco ise yüzüme baktı ama faydalı bir şey verdiğimi düşündüğüm için yersen dedim ve ağzına tıktım 🙂

Bu arada belirteyim her birinin içeriği ayrı, kendi kategorisinde kıymetli maddeler içeriyor ve katkısız yani doğal ki bu da benim kedi ürünlerinde bayıldığım bir özellik!

Coco uzun tüylü bir kedi olduğu için çok sık kullanmasam ve çok sık yani her taramada kullanılmasını önermesem de arada tüylerini yumuşartmak ve ipek gibi yapmak için kullandığım Beaphar markasının pudra formundaki kuru kedi şampuanlarından aldım. Bu tipte pudra formundaki kuru kedi şampuanları kullanırken kedinin yüzüne yaklaştırmamanız ve çok da tozutturmamanız önemli solunum yoluna gitmesin hem sizin hem de kedinizin. Ben usturupluca döküp fırçalayıp sonrada elimle tüyleri severek ve hafif pat pat yaparak havalandırıyorum ki fazlalıklar kalmasın diye.

Oyuncak olarak çok merak ettiğim görünüşlerine inanılmaz tav olduğum iki ürünü aldım bu ay; ikisi de Petstages markalı kedi oyuncakları. Biri mor tüylü minnoş bir kedi kafasına bastırılınca aynı mutlu kedilerin çıkardığı o mırrlama gırrlama sesini çıkarıyor. Bu sesi kediler duyunca opnlarda huzur ve mutluluk hissi uyanıyor diye düşünerek tasarlanmış kedinizi sakinleştirmeyi ve mutlu etmeyi amaçlayan bir ürün. Kesinlikle ses bizimkilerin dikkatini çekti. Ama henüz Uzay’dan rahat bulup doya dpya oynayamadılar çünkü o bu benim uyku arkadaşım olsun diyerek oyuncağı kaptı! :)))) Bıkınca kediler oynayabilecek anca ne yapalım 2 yaş krizi 🙂

Diğer Petstages markalı ürün ise canlı renk ve desenleri ile dikkatimi çeken kedi otlu kedi battaniyesi / örtüsüydü. Kediler aşırı bi ilgi göstermediler ama evimizde catification yani kediler için bir alan yaratma girişimlerimizde dekorasyona hoş bir hava katacak aynı zamanda hem evin güzelliğine hem de kedilere hitap edebilecek bir ürün bence tabii benim gibi canlı renkli şeyleri seviyorsanız. Ben kışın kalorifer önüne yazın balkona serebilirim diye düşündüm. Desenini çok sevdim, itiraf edeyim evet bunu kendim için aldım sanırım bazen öyle oluyor :)))))

Her aylık alışverişime eklediğim gibi bu kez de yine Gimcat Multivitamin ve GimCat Malt Soft Extra macunlarını aldım. Tatlarına baylıyor bizimkiler malt macunu yuttukları tüyleri kolayca dışkı ile dışarı çıkartmalarını, vitamin macunu da desteği hedeflese de bizimkiler o kadar seviyorlar ki onlar için sanki ödül macunu gibi de oluyor bunlar. Ben açıldıklarında hemen bitirilmezlerse bu ürünlerin biraz bayatlayabildiklerini ve tatlarının ilk açıldıkları gibi olmadığını düşünüyorum kedilerimin verdiği tepkileri göz önüne alarak. O nedenle her ay en minik boy olan 20 gr lıklarından almayı tercih ediyorum.

Ayrıca siparişim ile birlikte Petbesinleri.com.tr bana sokaktaki kedi dostlarımıza verilmek üzere bir poşet mama, zar şeklinde bir kedi oltası, Beaphar’ın bir ödül maması ve sitede de kampanya olarak belirtildiği gibi belirli meblağda alışverişlerde ücretsiz olarak gönderilen Animonda markalı dört adet kedi yaş maması hediye etti. Her online petshop bu uygulamayı yapmıyor, ama yapılınca insanın hoşuna gidiyor ne güzel diyor teşekkür ediyorum hepsi için!♥

Biraz da siteden bahsetmek gerekirse;

♥ Siparişim sonrasında email ile her aşamada bilgilendirildim yani siparişimin alındığını, hazırlandığını ve kargoya verildiğini hep email ile bilgi alarak öğrendim bu güzel bir özellik.

♥ Kargom gayet düzgün paketlenmişti hiç bir ürünüm zarar görmeden geldi bu da bence gayet olumlu bir özellikleri.

Petbesinleri.com.tr‘yi ziyaret ederseniz göreceksiniz sitede hasta hayvanlara yardım etmek için TEDAVİ YARDIMI ve barınaktaki hayvanlara yardım etmek için MAMA YARDIMI adından iki güzel bölüm var. Burada hangi canlara yardım ettiğinizi görüp takip edebiliyorsunuz, tedavilerini takip edebiliyorsunuz, barınaktakilerin ihtiyaç listelerine bakıp birşeyler gönderebiliyorsunuz. Bu bence Petbesinleri.com.tr’yi rakiplerinden ayıran çok önemli bir özellik. Duyarlı, insancıl ve vicdanlı işletmeleri hep sevmişimdir, müşterilerini yardıma ihtiyacı olan hayvanlar ile buluşturmayı hedefleyen bir köprü görevi üstlenen bu petshopu ayakta alkışlıyorum.

Çünkü çoğu zaman insanlar yaptıkları yarıdmın tam olarak kime neye ne için nasıl gidip gitmediğini bilemediklerinden o yardım yapma davranışı sekteye uğrayabiliyor. Bu şekilde hiç bir bahane kalmadan içiniz rahat gönlünüz ferah ne yapacağım nereye kime ne göndereceğim derdine düşmeden sitenini sizi çok güzel bir şekilde yönlendirmesi ile gönlünüzden geçen bütçenize uyan yardımları gerekli canlara ulaştırabilmenin kolaylığını yaşayabiliyorsunuz.

Sırf bu özellikleri nedeniyle dahi bence burası örnek olmaya ve can dostlarımızın alışverişlerinde tercih edilmeye değer bir online petshop!

Kendilerine güzel işler başarmaya devam etmelerini diliyor ve bu esnada da sitelerinin ürün gamını geliştirerek bizlere daha çok ürün seçeneği sunmalarını arzu ettiğimizi belirmek istiyorum.

Sitede çok bilindik Proplan, Hills, Royal Canin, Brit Care, N&D, Sanabelle, GimCat, Happy Cat gibi markalar mevcut oyuncak kategorisindeçok sevidğim bir marka olan Petstages‘in ve Frolicat‘in pek çok ürünü mevcut ama ben diliyorum ki sitelerine alternatif yabancı markaları, doğal kedi ürünleri markalarını da daha çok dahil ederler ve büyük bir çeşitlilik sunarlar bize.

Ayrıca biz çekilişi seven bir bloğuz değil mi, önümüzdeki özel günlerin birinde bize sponsor olup bir çekiliş imkanı yaratırlarsa da hayır demeyiz yetkililere duyurulur! 😉

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

Bir cevap »

  1. ben sizi hayranlıkla takip edip okuyorum mama seçimimi sizin tavsiyeleriniz üzerine yaptım ve 3 aylık bir oğluşum var brit care crazzyde karar kıldım kedim ablamın kedilerinin yavruları ablam kuru mamaya alıştırma aşamasında yaş mamayla kuruyu karıştırıp verdiği için böyle alıştı ben de ilk zamanlar böyle yaptım ama hergün yaş mama yemesini istemediğim için direk sade kuru mamaya geçtik ilk başta yemedi sonra ben kararlı davranınca yedi fakat sorunumuz şu hangi kaba koyarsam koyayım mamaları patisiyle dışarı çıkarıp oynayarak yiyor hem kendi yoruluyor hem beni yoruyor napsam normal kaptan ağzıyla yemiyor patilerini el gibi kullanıyor aklıma size sormak geldi napabilirim diye malum brit care kötü kokuyor heryer mama oluyor cevabnızı sabırsızlıkla bekliyorum tecrübelerinizi paylaşıp bize en güzel bilgileri verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum sevgiler

    Cevapla
    • Sizin kedi belli ki cinfikirli oyuncu tiplerden bunun keyfini çıkarmanızı öneririm 🙂 Büyüdükçe geçecek annesi merak etme şuan en deli en oyuncu dönemlerini yaşıyor çok normal 🙂 En fazla mama kaplarının altına ve çevresine birkaç tane Amerikan servis alıp koymanı öneririm 🙂 Benim melek olan kedim Çileğim de suyla oynamayı çok sever ve su maplarını patisiyl devirip akan suyu izlemeyi ve suda çırpınmayı çok severdi o yüzden devirebildiği ölçüdeki küçük su kaplarını hiç kullanamadım ve bu davranış da büyükmekle geçmedi 🙂 Çözümü köpekler için satılan en büyük boy su kaplarından alıp içerisine de bolca su koyarak elde etmiştim ağır olduğundan devirememişti etrafına da Amerikan servis koymuştum bolca çevreleyecek şekilde çevreye patisi ile attığı sular da sorun olmaktan çıkmıştı. Sen de bu tarz bir çözüm düşünüp değişik stillerde mama kapları denemeyi düşünebilirsin ama mutlaka seramik, cam veya çalik tercih et sakın plastik kullanma alerji ve akne yatabiliyorlar. Sevgiler ♥

      Cevapla
  2. Merhaba hocam okurken keyif veren ve bilgi paylaşımı veren içerikler paylaştığınız için teşekkür ediyorum, Bir sorum olacak kısaca, Bu konunuz altına sorulmayacak bir soru belki ama mümkün olduğunca gerekli bilgileri verirseniz sevinirim. 1 aylık iken bulduğum dişi kedim şuan 7 8 aylık 2 3 defa kızgınlık geçirdi ilk kedi beslediğim için o anlarda baya korkmuştum halinden zaten (megersem kızgınlığa girmiş). En son girmiş olduğu kızgınlıktan 1 hafta sonrasında tüyleri aşırı derece dökülmeye başladı boyun kısmında 2 4 belirli yerde yaralar cıktı o kısımda tüyler döküldü,Kabızlık sorunu vardı 3 gün sonra ishal oldu kabızlık dönemindeyken sol arka ayagı sekmeye başladı,1 hafta kadar ishal oldu şuan iyi şükür, yaralarıda kapanmaya başlıyor, Dışkısı şuan ishal gibi ama katı biraz ve arka sol ayagı sanki yerinden çıkmış gibi tuhaf duruyor üstüne tam olarak ağırlığını veremiyor el değdirmiyor onun dışında şuan iyi şükür. Veterinire gitmem doğru olurdu ama buraya çok uzak 5 6 saatlik yol yapmam lazım. Oyüzden netten araştırdığım bilgiler ile bakmaya çalıştım atlattık gibi rahatsızlıkları ancak arka ayak sekio tuhaf duruyor çıkmış gibi ne yapabilirim acaba :/ Haa birde vajinasından beyaz sıvı geliyor süt renginden koyu bi sıvı her gün geliyor bunun nedeni nedir acaba. Kısaca anlatmak istedim sorunu ama baya uzun oldu sanırım, Umarım sıkılmadan okuyup gerekli bilgilendirmeyi verirsiniz. İyi çalışmalar

    Cevapla
    • Merhaba öncelikle ben veterinerdeğilim bunu belirtmek isterim size yardımcı olmayı çok arzu ederdim fakat maalesef bu yazdıklarınız bilgim dahilinde hiç değil ama 12 senedir kedi bakan bir kedisever olarak bir sorun var gibi görünüyor derdim o bacak ve vajinasından gelen sıvı anlattığınız kadarıyla hiç hoş gelişmelerdğeil bence o 5-6 saatlik yolu yapmaya değer o da kıymetli bir can sonuçta lütfen ama lütfen kedinizi zaman kaybetmeden, onu kaybetmeden bir veterinere acilen götürün ♥

      Cevapla
      • Teşekkür ederim, 2 haftadır bende çok kötüydüm başını kaldıramıyordu yemek yemedi 3 5 gün, sonraları iyileşti şükür iyi şuan dedim gibi sadece arka ayagı sorunlu ve gelen sıvılar var, biraz bekleyeyim öyle götüreyim diye diye öyle geçiştirdim ama en kısa zaman içinde şuan iyi görünmüş olsada uzun yola götüreceğim. Sağolun hayırlı ramazanlar.

  3. İyi Günler. Ben size birsey soracaktim. Cevaplarsaniz cok makbule gecer 🙂 3.5 aylik erkek kedim var. Bahcede besliyorum. Kaliteli kediyi hasta etmiycek bir mama onerebilirmisiniz. Uygun fiyalilardan olursa daha iyi olur. Farmina matisse cat kitten ve brit premium cat kitten var. Icerikleri en duzgun olanlardan. bunlar iyimidir sizce. Bunlarin disinda onerebileceginiz bi urun varsa onu da öğrenmek isterim.tesekkurler:)

    Cevapla
    • Selam Brit Premium Kitten ile devam edin bence ekonominik ve bütçeniz dahilinde alabileceğiniz güzel bir mama. Madem mamasına falan bu kadar özeniyorsunuz keşke bahçede beslemeseniz de evinize alsanız çünkü bunun kışı doğuğu var ve yazın dahi viral hastalık salgınları var…. Sokakta yaşaması ne kadar iyi beslerseniz besleyin bir risk taşır her zaman ve zordur… hiç ummadığınız şeyler gelebilir başına yani… Umarım bir gün eve almaya karar veririsiniz.. İç ve dış parazit tedavilerini mutlaka yaptırmanızı ve bir de bebek kediler için olan aşılarını yaptırmanızı şiddetle öneririm…. Bunlar olmadan iyi beslemek biraz beyhude bir çaba gibi geliyor sokak şartlarında… Tüm tedavilerini yaptırdınız diyelim, sonrasında mamasına ek olarak mutlaka yine bebek kediler için olan yaş mamalardan ve bebek kedi vitamin macunlarından ekleyebilirsiniz. Gimpet Baby Paste güzel bir bebek kedi destek ürünü ve yaş mama olarak da kaliteli olarak seçebilecekleriniz arasında Brit Care, Schesir, Naturea, Animonda Carny bulunuyor ya da Hills veya Royal canin in bebek kediler için özel olan yaş mamaları…

      Cevapla
  4. İyi Günler. Ben size birsey soracaktim. Cevaplayabilirseniz gercekten cok sevinirim. 3.5 aylik erkek bi kedim var. Bahcede besliyorum. Kaliteli, kediyi hasta etmiycek,besleyici bir mama onerebilirmisiniz. Uygun fiyalilardan olursa daha iyi olur.Ögrenciyim 🙂 matisse cat kitten ve brit premium cat kitten var. Icerikleri en duzgun olanlardan. bunlar iyimidir sizce. Bunlarin disinda onerebileceginiz bi urun varsa onu da öğrenmek isterim.tesekkurler:))

    Cevapla
  5. Eve alamiyorum ailevi nedenlerden dolayi malesef .. ama sakin bi semtte oturuyorum. Burda cogunlukla bahceli evler var. 😉 hastalik kapmasindan bende korkuyorum ama asilarini yaptiracak butcem yok şu anda.. Universite ogrencisiyim .:(… Aklima baska bi dusuncede takiliyo.. dogal ortamda birsuru kedi yasiyo..hicbiri asili degil ve cok saglikli olanlari var diye..
    Asilarini belki yaptiramasamda hergün verecegim mamanin kedinin sagligini bozmasini istemem..

    Cevapla
    • Dışarıda çok sağlıklı olan kediler var ama zaman zaman vurgun gibi bir viral hastalık salgını geliyor sapır sapır dökülüyorlar ve büyük kısmı ölüyor ben de sokağımızdaki kedilerle çok ilgiliyim ve gözlemliyorum oradan biliyorum. Öğrenci olmanı anlıyorum ama hepsini yaptıramasan da şu kadarcığını yeme içme yaptır bence para biriktirebilirsin dediğim kadarı için nelere harcanmıyor ki paralar bazen gereksiz gereksiz bu harcayacağın en iyi şey olur 25 tl dış parazit+ 15 tl iç parazi,t hapı böylece iç ve dış paraziti yaptırdın toplam 40 tl tuttu.. (iç parazit hapını zaten 3 ayda 1 kez veriyorsun, dış parazit damlasını ise yazın her ay yinelemek lazım kışın 3 ayda 1) Aşılar konusunda da parazit tedavileri konusunda da nerede oturuyorsan oranın belediyesinde veteriner işleri müdürlüğü dahilinde belediye veterineri vardır her ilçede her yerde var bu yapı kendi bölgenin belediye veterinerini bul sor soruştur orada zaten ya ücretsiz yaptırabilirsin ya da çok makul ve düşük bir ücretle aşılarını ve parazit tedavilerini halini de anlatırsın ben öğrenciyim bu da bahçede bahktığım sokak kedim dersin o zaman belki hiç ücret de almazlar ek işlemler dahi için emek harcaman biraz araştırman lazım canım yani… param yok yaptırmıyım sırf besliyim deme.. bak böyle bir çözüm var sana bahsediyorum kendi yaşadığın yerde buna ulaşmaya çalış lütfen….

      Cevapla
  6. Brit premium cat kitteni henuz almadim. Tavsiyeniz dogrultusunda baska bi urunde tercih edebilirim. Tekrar tesekkurler 🙂

    Cevapla
    • Iyi gunler tekrardan size bir soru daha sorsam? Tesekkur ederim 🙂 internette ev yapımı kuru mama ve yaş mama tarifleri var. Yaş mama tarifini uyguladım ben kedicik severek yiyor. Ama kuru mama tarifini uygulamak konusunda tereddütte kaldım. Tarif şu :

      Kuru mama diştaşı oluşumunu azalttığı için kedilerin diyetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Evde kediniz için kuru mama yapmak zor değildir. Hazırlayacağımız temel hamur hep aynıdır. Eklediğimiz ek içerikler mamanın birbirinden ayrı tadlar ve içerikler olmasını sağlar. Örneğin hindili ve tavuklu kuru mama içine katacağınız elma lezzeti güçlendirir. Aynı şekilde balıklı mama içersine balık soslerı ekleyebilirsiniz.
      Kuru mama yapmanın en zor tarafı bu iş için zaman ayırmaktır. Çünkü kuru mamaları fırının içinde kurutmak zaman alır. İyi kurutmak lezzeti kuvvetlendirmek ve çabucak bozulmaması için çok önemlidir. Eğer mama iyi kurutulmazsa kısa zamanda küflenir. Gece yatmadan önce pişirmek ve piştikten sonra fırını kapatıp sabaha kadar kurumasını beklemek kolaylık sağlar. Eğer kedinizin gıda alerjisi varsa protein kaynağını uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz. Yani tarifte tavuk eti var ve kediniz buna alerjikse siz bunu kuzu etine çevirebilirsiniz.
      3 Su bardağı Tam buğday unu
      2 Su bardağı çavdar unu
      1 Fincan kırık buğday
      1 Su bardağı mısır unu
      1 Su bardağı yağsız süt tozu
      3 çorba kaşığı dolduracak kadar kıyılmış temiz maydonoz
      600-700 gram kadar haşlanmış tavuk göğsü
      5 çorba kaşığı bitkisel yağ
      1 çorba kaşığı balık yağı
      Fırını 180 C ısıtın.
      Büyük bir kabın içersinde unları süttozunu maydonozu karıştırın.
      Blendırda haşlanmış tavuk göğsünü, yağları birlikte çekin. Homojen bir püre haline gelsin.
      Püre haline gelen tavuğuk etini unun olduğu kaba karıştırırken yavaş yavaş su ekleyin. Hamurun kıvamı kulak memesi sertliğinde olsun.
      Yaptığınız hamuru rulo haline getirip küçük küçük kesin. Tabanına fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisi üzerine taneleri koyun.
      Fırında kahverengi- altın rengi alana kadar pişirin. Pişirme esnasında tanelerin eşit pişmesi için arada sırada karıştırabilirsiniz.
      Mamalar yaklaşık 25 30 dakikada pişer. Fırını kapatın ve kapağını açmadan sabaha kadar iyice kuruması için tepsiyi fırının içinde bırakın.
      Sabah fırında tepsiyi aldığınızda mama hala ılık ve hafif nemli olabilir. Bu son nemin de uçması için iki saat kadar açıkta bırakıp iyice soğuyunca hava geçirmeyen buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz.

      İçeriğinde çok fazla un var. Ve süt tozu, maydonoz zararlı olabilirmi bilemedim.Sizin bir ev yapımı kuru mama tarifiniz var mı.Biliyorum bunu yapsamda kedicigi tam manada beslemiycek ama imkanımız olmadığında yapılabilirmi merak ettim.. Kiymetli vaktinizi ayıdığınız için tekrar teşekkürler..Hoşçakalın 🙂

      Cevapla
      • Merhaba düşünce güzel ama bence sağlıklı değil içerisinde hiçbir vitamin, mineral ve lysin arginin taurin gibi kedi beslenmesi için çoook önemli olan maddeler yok? Sadece karnını tok tutabilir ama beslemez diye düşünüyorum hele uzun vadede hasta eder bu şekilde arada verilmelik ödül mamaları yapılabilir ana beslenmeyi oluşturacak kuru mama bence asla değil! Eb yapımı yemek tarifleri bir yazımda var arama kısmında aratabilirsin çıkar ama o da hemen tüketmelik yaş mama türevi bişeyler yani ev yemekleri sıcakta risk oluşturabilir hele de kedi sokakta ise yemek bozulabilir sıcaktan yiyip yemediğini takip etmelisin ve kalanı çöpe atmalısın ki sonra kaş yapayım derken göz çıkmasın…Yurtdışında evde mama yapımı çok yaygın ama bu şekilde hiç değil, artı olarak temel bir formül üzerine bir sürü vitami,n mineral tozu ve faydalı katkı maddeleri ekliyorlar da öyle hazırlıyorlar.

  7. Cok tesekkur ederip ilgilenip yazdiginiz icin. 🙂 .. ben ankarada oturuyorum.. bulabilirsem insallah dediginizi uygulayacagim.oturdugum yerdeki veterineri bildigim icin aklima pek gelmedi boyle birsey..(çok para istiyor)
    Bu asilari yaptirirsam insalalh o hastalik salginina yakalanmaz degilmi.Kuduz aşısı da gereklimi. Onun ucretsiz yapildigini biliyorum. :)) zaten ic dis parazit + hap 40 tl tutuyormus cok uygunmus .sagolun:)

    Cevapla
  8. Meltem hanım belediyeyi aradım sadece kuduz aşısı yapıyorlarmış. Hayvancılık Bakanlığını aradım belediyenin ilgilendiğini söylediler. Benim belediyem olmayan fakat bu aşıları yapan bir belediyeyi aradım hiç mumkun degilmis.Baska belediyede oturdugum icin.. sanki hayvan orda farkli burda farkli.. normal veteriner klinikleride 35-40 tl dedi en uygun.. ama 3 ayda bir tekrarlanmalıymış.. Durum böyle.. Teşekkürler yardımlarınız için 🙂

    Cevapla
    • Selam kuduz aşısı yılda bir kez yaptırılır canım eğer maddi imkanın olursa kediciğe her yıl bir kez karma ve bir kez de kuduz aşısı yaptırmanı ve daha önce uygun fiyatlı olarak belirttiğim iç ve dış parazit tedavilerini yaptırmanı öneririm artık elinden geldiği kadar…

      Cevapla
    • Merhaba bende senin gibi öğrenciyim durumunu anlıyorum.Benim besleme yaptığım bölgede 20 ye yakın kedi var yavrularla beraber düşün.Hiçbir lüks ihtiyacım yok yaşıtlarım gibi şikayetçi de değilim😊Eğer Veteriner İşleri Müdürlüğü nü arayıp bahçede bakıyorum dediysen doğru sadece kuduz yapıyoruz derler.Kediyi boxa koyup götürüp bu sokak kedisi karma kuduz iç dış parazit yapılmasını istiyorum dersen Hayır derlerse o zaman direk müdüre çık çünkü bunu yapmak zorundalar.

      Cevapla
      • Gülben rocks! ♥ 😉

      • Gülben hanım çok teşekkür ederim.. Ama zorunda olduklarının sadece kuduz aşısı olduğunu anlatmaya çalışıyolar.. biz o diger aşıları yapmıyoruz dedi aslında..belki ellerinde bile yok.. ama yinede denemeye değer bir yöntem sagolun :)..anlayamadigim veteriner isleri mudurlugune mi yoksa belediyeyemi goturmeliyim? Bide bunu yapmak zorunda olduklarını neye dayanarak söyliycemki (kanıt) ..? Siz ankarada oturuyosaniz iletisime gecebilirmiyiz ? Iyi gunler 🙂

  9. Ben İstanbul’dayım.Açıkça söylemek gerekirse çalışanlar birçok şeyi eksik anlatıyor.Siz direk bağlı bulunduğunuz belediyenin veteriner İşleri müdürünü arayın,barınak çalışanları yapmıyoruz derlerse Müdür beyi arayacağını söyle onlara.Durumu Müdür beyle paylaşınca işini iyi yapan bir insansa muhakkak gereğini yapacaktır.Gerekirse Belediye Başkanı’na kadar yaz durumunu 🙋

    Cevapla
  10. Merhaba meltem hanım sizi zevkle 2 yıldan beri takip ediyorum,sayenizde kedim icin Veteriner arayısım içinde Tansu hanımla tanıştım.4 yil onceki yazinizda n&d dusuk tahilli mama kullanıyordunuz kediniz icin, simdi peki hala kullanıyor musunuz yoksa tahil icerdigi icin vazgectiniz mi ? Yada donusumlu olarak n&d-brit care mi kullaniyorsunuz? Gereksiz bir soru oldu fakat merak ettim gercekten.Bu arada instagraminiz’da ve youtube’da aktif olmanız dileği ile gelismeleri bekliyorum 🙂

    Cevapla

Yorum bırakın