RSS Besleme

Kediler ve kabızlık

Posted on

cat im pooping

Azıcık boş vakit buldum evet ve hemen açılan arayı kapatmak üzere ardı ardına yazı eklemek istedim 🙂

Şuan yaşadığım bir problem üzerine kediler ve kabızlık konusunda yazmak istedim zira Misha biraz kabız oldu ve dışkısını yaparken birkça gün kan gördük dışkısında.

Tabiki acaip korktum. Hemen veterineri aradım çünkü yapılması gereken ilk şey budur. Bunu hemen belirteyim ki yazı altına sorunumu anlatayım belki bedava deva bulurumcular yüklenmesin 🙂 Böyle bir durum görürüseniz kedinizde bir terslik var ise hemen ilk iş veterineri arıyor veya götürüyorsunuz bu iş bu kadar basit!

Kedilerin dışkılarında kan görülmesinin birçok sebebi olabilir bu basit bir kabızlık ve zorlanma kaynaklı olabileceği gibi bağırsak kanseri gibi çok beter bir hastalık kaynaklı da olabilir.

Dolayısı ile biz veteriner olmadığımızdan yani ben de siz de bu durumun neden kaynaklandığını analiz edip bulamayız. İlk iş veterinerinize muayene olup bu kanlı dışkının nedenini teşhis ettirdikten sonra eğer sorununuz basit bir kabızlık ise buyurun yazının devamına!

Ben önden önde belirteyim de burada teşhis tedavi vs amacıyla paylaşımlarda bulunmuyorum zaten o yeterliliğe sahip biri değilim ama tek sebebi az su içmek ve kuru mamayı abartmak dolayısı ile kabız olan bir kediyi yola getirmesini de biliyorum bu bilgilerimi paylaşmak isterim 😉

Bir şey daha belirteyim dışkıda kan görülmesinin bir nedeni de parazitler olabilirmiş, dolayısı ile kedinizin iç ve dış parazit tedavilerini son derece düzenli olarak yaptırmanız çok önemli. Böyle bir durumla karşılaşırsanız da düzenli tedavilerini oluyorsa bu şıkkı elemek kolaylığı oluşuyor.

Nerede kalmıştık Misha kedisini öyle görünce çok üzüldüm tabii ki benim aklım hep en kötüye çalışıyor çünkü ama veterinerimizle konuşunca biraz rahatladım. Ve onun önerisiyle beslenmesine biraz daha lif eklemeye çalıştım.

Ne yaptığıma gelince.

cat-i-poop-rainbows

Yeşil dolmalık kabak satın aldım halka halka kesitm ve suda haşladım her gün 2 halka yedirdim ve yedirirken üzerine bir çay kaşığı da zeytinyağı ekledim. Bu arada tadını sevdi kerata zorlanmadan yedi 🙂 Yeşil kabak kedilere ekstra lif sağlamak adına güvenle yedirilebilecek bir sebze. Her sebze için aynı şeyi söylemek doğru olmaz ama.

Zeytinyağı da kabızlığa çok iyi geliyor ama abartılmaması lazım bize veterinerimiz bir çay kaşığı kadar önermişti.

Sonra ılık su ve organik yoğurtile Misha hanıma ayran hazırladım ve özel besleme enjektörü ile 2 enjektör ayran içirdim. Kendisi içmiyor çünkü, bazı kediler seviyor ayranı oysa ki. Böyle içirirken çok dikkatli olmak lazım nefes borusunakaçıp da boğulmaması için.

Bir de son olarak evde Gimpet’in Prebiyotik Paste adı verilen bağırsak için yararlı bir flora oluşmasına yardımcı olan ödül macunu vardı. Ondan da verdim hatta tadına bayıldıkları için her iki kedime de ödül olarak verdim.

Ve gün içerisinde bol bol su içmeye teşvik ettim.

Bir de bağırsak florasını olumlu etkileyen ve dışkının katılaşmasını önelmede yardımcı Natur Brewers Yeast Sarımsaklı Maya tableti verdim bir adet günde şu Angora markasına ait olan turuncu kapaklı üründen. İlaç değil yanlış anlaşılmasın, besin desteği gibi bir ürün zaten arada veriyordum bizimkilere bu sorunolunca birkaç gün her gün günde bir adet vereyim dedim.

Aaaa unutmadan bu birkaç gün her gün kuru mamasının yanında yaş mama da verdim. Sonuç güzel oldu sanırım kurtulduk birkaç dışkı gözlemlemesi daha yapacağım ama en son kan görünmüyordu dışkısını çok rahat yaptı hatta günde 2 kez yaptı 🙂

Bu kadar şey yapmışsın hayvanı ishal etme de diye soranlar olabilir, yeşil kabak öyle ishal yapıcı bir etki yapmıyor keza yoğurt, prebiyotik macun ve maya tableti de öyle…. Ayrıca bunlar doğal ürünler ilaç değiller yani..

Kedinizin basit bir kabızlık sorunu varsa, deneyebileceğiniz alternatifler listesi gibi oldu bu yazı…Belki sizlere yeni bir fikir verebilir diye yazayım dedim. Tabi kabızlığın altında başka başka problemler hastalıklar varsa bunların hepsini yapsanız da kâr etmeyecektir.

Kedilerimiz hep sağlıklı olsunlar, bizi üzmesinler ♥ Amin!

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

Bir cevap »

  1. Tekrar merhaba…Yazılarınızı çok özledim. Kabızlıkla ilgili verdiğiniz bilgiler tarafımdan not edildi. Çok şükür şu an öyle bir problemimiz yok ama aklımızda bulunsun. Bebeğinizi koklayarak öpün benim için. Hoşçakalın.

    Cevapla
  2. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim…elinize sağlık….ekleyeceğim bir bilgide benden….SOKOL adlı bebek şurubuda bu işi görmektedir… bilgilerinizi bekliyorum….selamlar

    Cevapla
  3. merhabalar meltem hanım geçen seferde sizi kedimin mama sorunu için fikrinizi almıştım.?
    bu sefer de başka bi sorum olacak. apartman dairesinde oturuyorum yavru bi kedi buldum kapımın onune yuva yaptım orda beslıyorum evede alamıyorum diğer kedim istemiyor ve ailemde bi kediciğe daha müsade etmiyor . çok uysal daha 2 aylık falan dişi onu nasıl sahiplendireceğimi bilemedim bu konuda yardım istiyorum sizden lütfen gece falan uyuyamıyorum onu düşünmekten 😦

    Cevapla
    • Gizem selam ben çok kedi sahiplendirdim ama yapılması gereken bir dizi şey var ki üşenmeden bir yarım saat bir saatini ayırıp bilgisayar başında onun için uğraşacaksın sonra ise zaman verip telefonlarına düzenli olarak bakacaksın ki arayanlar seni bulabilsin.. Bu arada ben hep o kedileri eve alıp öyle sahiplendirdim sokakta duruyor olan bir kediyi sahiplendirmek çok daha zor ve onu kontrol edemediğinden boşuna da çaba göstermiş olabilirsin. En mantıklısı aileden izin alıp sahiplendirmek için birkaç haftga rica edip evin bir odasına alıp geçici olarak orada kapalı bir şekilde ona bakman bu arada iç ve dış parazit tedavilerini yaptırır biraz da temizlersin herkes ev kedisi sanar arayan daha çok olur. Mail adresine neler yapılması gerekiyor daha önce de soran arkadaşlar olmuştu onlara yazdığım cevabı kopyalayıp göndereceğim çünkü biraz uzun okur yaparsan emek veririsen kolayca yuvası olur onun da..

      Cevapla
  4. Meltem hanım öncelikle güzel bilgilendirici blogunuzda başarılar dilerim:)gece saat 2 ye kadar okudum Sizden ve diğer kedi severlerden faydalı olacak bir sürü bilgi edindim.Evimizin Küçük oğlu 1 yaşında scottish fold adı BULUT:) herhangi bir rahatsızlık vermediğinden kısırlaştırmadım.Mamalar ile ilgili yorumları okudum bende veterinerimin önerisi ile N&D ye geçtim 1 aydır başta pek sevmesede alıştı şükür şuan gayet memnunuz.Size sorum olacak…..Mesleğim gereği sürekli yurt dışına seyahat ediyorum ayda bir Amerika olmak üzere.Sizden bana yurt dışındaki kuru mama ve yaş mama vitamin olur tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum!!!! Bu konuyla hiç bilgim olmadığından deneyim ve tavsiyelerinize ihtiyacım var:( kuzularınızla MUTLU günler…..

    Cevapla
    • O kadar çok marka ve ürün var ki kısaca size doğal ve holistik ürünleri tercih etmenizi önerebilirim. Holistik veterinerlik çok gelişmiş Amerika’da hemen her hastalık için bitkisel formüller destek maddeleri vs satılıyor. İhtiyacınıza göre bunlar alabilirsiniz. Alacağınız ürünleri biraz incelemeni,z yeterli olacaktır anlamanıza zaten. Özellikle dentasure diye bir markanın doğal diş jeli var öneririm türkiyeye geliyordu birkaç yıla kadar ben de kullanıyordum kedilerim için çok memnunduk diş taşı ve diş eti hastalıklarını başarılı bir biçimde önlüyordu hem de hiç katkı maddesi yok gönlüm rahattı. Ama artık gelmiyor maalesef ordan bulup alabilirsiniz tahminimce bu tip doğal bakım ürünlerini kediniz için.. Ne şanslısınız valla büyük bir nimet 🙂 Mama için gümrük yasağı gelmeden önce ben Amerika’dan kedilerime şu mamayı getiriyordum çok da memnunduk http://www.nutrisourcedogfood.com/purevita/grain_free bi denyebilirsiniz bir çok marka var ve artık ben gümrük yasakları nedeni,yle yurt dışından hiç alışveriş yapamadığımdan şuan aklımda tavsiye edebileceğim marka adı verebileceğim ürünler yok maalesef ki..

      Cevapla
  5. Meltem hanım ilginiz için çok teşekkür ederim:)Şu an diş eti problemi yaşıyoruz veterinerim SPİRAMET hap yutturuyo ama açık söylemek gerekirse benim pek içime sinmiyo hap yutturtmak:( sizin önerdiğiniz diş eti jeline bakıcam…musmutlu sağlıklı günler dilerim kuzularımızla sevgiler…

    Cevapla
    • Jel antibiotiğin yerine geçmez o temizlik için.. antibiotiği kullanın jeli de kullanın.. Biz de o antibiotikten kullanmıştık diş için ne olur ne olmaz iltihabı önler iyi gelir. Jelin yeri ayrı ama doğal kedi diş jeli bulamıyorum artık piyada umarım siz bulursunuz bulursanız haber edin bize de.

      Cevapla
  6. paylaşımınız için teşekkürler

    Cevapla

Yorum bırakın