RSS Besleme

Brit Care Yeni Kuru Mamalar Çıkarmış!

Posted on

IMG_20150904_152004

Brit Care’in yaş mamaları son derece doğal ve lezzetli olduğu için benim içime çok siniyor kedilerim ise tadına bayılıyor. Ancak markanın bir handikapı var ki daha doğrusu sanırım getiren distribütör firmanın handikapı bu sık sık stok sorunu ile başbaşa bırakıyorlar biz tüketicilerini.

Geçen gün yine elimdeki yaş mamalar azalmaya başlayınca internette Brit Care yaş mama avına çıktım! 🙂

Belirli dönemlerde stoklar yenilenince her yerde bulmak oldukça kolay oluyor ama son zamanlara doğru sanırım yeni parti mal getirmediklerinden bulmak iyice zorlaştı resmen cadı avına dönüştü! Başka yaş mama da vermek istemiyorum zaten versem de benimkiler pek fazla beğenip de yemiyorlar ne yalan söyliyeyim buna adeta müptela oldular!

Neyse interneti arayıp tararken gittigidiyorda bir kaç satıcıdan toplu toplu almayı başardım bu ayı da yırttık bakalım önümüzdeki ay ne yapacağız? Sayın firma yetkilileri sesimi duyuyorsanız lütfen bu duruma bir çare yaratın!

Bu esnada ise markanın yeni bir kuru mama serisini ülkemizde satışa sunmuş olduğunu keşfettim. Bu mamalar kedilerin çeşitli durum ve özelliklerine göre sınıflandırılmış ve her birinin çok havalı birer de ismi var. Mesela ben yaşlı kedi için olan formülü Angel’ı ve bir de evde yaşayan kısır kediler için olan formülü Missy’i satın aldım.

Elbette almadan önce Brit Care’in yabancı sitesine gidip içerikleri ilk kaynaktan orijinal dilde iyice inceledim. Ve gerçekten de hoşuma gitti tüm kalbimle denemek için aldım bakalım kızlar beğenecek mi?

Genel olarak nesi iyi bu mamanın derseniz:

– Doğal maddeler ile korunuyor kimyasallarla değil.
– İçerisinde güzel vitamin ve mineral oranları var ek olarak lysine ve arginin gibi çok değerli maddeleri de destek amaçlı barındırıyor ki her kuru kedi maamsında yoktur bunlar.
– Oranları dengeli hatta böbrek ve idrar yolu sağlığı açısından değerleri çok iyi düşük tutulmuş.
– İçerisinde alerji yapan kötü tahıllar yok, hypoallerjenik bir özelliğe sahip et kaynaklarının ve iyi tahılların da bir kısmı hidrolize edilerek sindirimi kolaylaştırılmış ve alerji riski minimize edilmiş.
– Et kaynağı oldukça güzel.
– Çeşitleri farklı ihtiyaçlara hitap edecek biçimde güzel bir sınıflandırma yapılmış.
– Fiyatı düşük sayılmasa da fena değil ama ben gittigidiyordan 59 TL ye satın aldım daha yüksek rakamlar isteyenler de vardı
.

İşte böyle, bunun Coco adındaki formülünü tavuk eti ve tahıl alerjisi olan kedim var diyen bir okuruma önerdim deneyebilirsiniz diye çünkü birçok sözüm ona somonlu balıklı mamanın içerisinde yine de tavuk eti bulunuyor iken bu mamada somon ve ördek eti var ana et kaynağı olarak çok az miktarda tavuk eti de mevcut ama dehidre edilmiş olarak hipoallerjenik bir yapıda.

Mamanın içeriğini İngilizce olarak kendisi incelemek isteyenler için yabancı sitesi: http://www.brit-petfood.com/products/cats2/superpremium4/food6/page:1/

Lezzeti konusunda şuan için fikrim yok henüz kedilerime sunmadım, lezzetini beğenirlerse, çok güzel olacak ancak bir noktaya da değinmek istiyorum.

Sevgili Brit Care’i ülkemize getiren distribütör firma, bu mamaları bizlere sunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Ancak kuru mama olayı biraz da süreklilik gerektiriyor. Öyle yaş mama gibi ay bulamadım stoklarda kalmamış diyerek sık aralıklarla kuru mama formülü değiştirilmemeli diye düşünüyorum. Zaten prensip sahibi ve rutinlerine çok bağlı hayvanlar olan kediler de bir süre sonra bu durumu protesto edeceklerdir.

O nedenle ben bu mamayı çok beğenmeme karşın kedilerimin de severek yemeleri durumunda ya stok yaparak ilerleyeceğim bir alışta 4-5 paket alacağım ama bu da uzun vadede çözüm yaratmaz ya da bir süre yine stok problemleri oluşacak mı diye bekleyip görmeyi deneyeceğim. Bir süre sonra bu ürünleri satışta göremezsem de bu marka adına ve ülkemizdeki kedi severler adına gerçekten üzüleceğim.

Keşke bu yazıyı okuyan bir firma yetkilisi olsa da ondan bu stok problemleri hakkında ve bu seride muhtemelen aynı durumun yaşanıp yaşanmayacağı hakkında düzgün bir bilgi alabilsek değil mi?

Tüm kedi dostlarına ve onların patili dostlarına selam olsun! 😉
Meltem – Uzay, Coco ve Misha’nın annesi ♥

About meltem

1983 yılı doğumlu, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu, evli ve Coco ve Misha adında 2 kedi ve Uzay Deniz adında dünyalar tatlısı bir erkek çocuğu annesi editör ve metin yazarıyım :) Müziğe, doğaya, hayvanlara, mistik konulara ve sinemaya bayılıyorum. Meraklı bir İkizler yükselenli Koç burcu olarak, gündemi takip etmek ve en ilginç ipuçlarını bulup paylaşmak benim için bir zevk! Hem eğlenceli hem de bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar okumak için beni takip edin!

Bir cevap »

  1. yasemin ozgiray

    Merhaba,
    Sevgili meltem, eline ulasti mi bilmiyorum ana iki kere mail yolladim…Kedim icin ne tur mama onerirsin? Hilssin zd’sinin uzerine N&D nin az tahilli kuzu etlu mamasini koymaya basladim yine. Veterinerin veni bu konuda korkutmasina izin vermedim zira onun onerisi ile kullandigim hills cd mamadan ishal ve kusmalari olmuştu. .yazmıştım. .onerilerin neler acaba?
    Sevgiler

    Cevapla
  2. Keşke bir de minik paketleri olsa deneme maksatlı. Bunu söylediğimizde firmalar siz alın kediniz yemezse biz geri iade alıyoruz diyorlar. Tamam da ben bunu yaşamak istemiyorum ki zaten. O mamayı al, beğenmedi git değiştir başka mama al, onu da beğenmedi bu böyle nereye kadar gidecek 50-100tl para için (ki çoğumuz için bu para miktarları da çok önemli elbette) sürünüyorsunuz. Üstelik bazen yeni denemek istediğim mama atıyorum o pet shopta olmuyor fakat artık oraya bağlanmış durumdayım. Çoğu mağazada açık mama satılıyor ama ne kadar güvenli yada taze olduğu tartışılır. Ben anlayamıyorum mesela 250grlık, 500 grlık yada 1kg’luk mesela paketler yapmanın nesi ideal değil de tercih edilmiyor! Küçük paketlerle uğraşmak istemiyor firmalar nasılsa büyük pakette satışlar iyi diye diyor çoğu pet shop. Tamam da iyinin sonsuza giden aşamaları var. Çok ama çok sorunlu bir kedim var, hem her mamayı yemiyor hem de bazı mamaları yalnızca o bitirene kadar ben yanında bekleyip onu seyredersem yiyor fakat çok severse ben yanında olmasam da yiyebiliyor. Haliyle her an yanında olmam yada yanında olsam dahi başında bekleyebilmem mümkün olmuyor. Aldığım mamayı yemezse daha sonra sokak kedilerine vereyim mantığını da sevmiyorum çünkü ben sokağımdaki kedileri de düzenli aynı mama ile besliyorum. Farklı mama verdiğimde ishal yada kabızlık sorunu yaşıyorlar. Sırf firmalar küçük paketle uğraşamıyor kaprisi yüzünden fatur bize çıkıyor resmen aslında. Tek bir gofreti bile paket yapıp satabiliyorken insan üzerine dönen gıda sektörü nedense hayvanlara gelince böyle değil, neden çünkü çok fazla hayatı insan merkezli bir yaşam alanı görüyoruz. Çoğu insan artık bunu aldım, sokakta bunu dahi bulamayan var yemezsen aç kalırsın olarak bir yerde çok kötü davranıyor evcil hayvanlarına bu sebeple. Buna mecbur değiliz kesinlikle.

    Cevapla
    • merhaba sizinle aynı durumdaydım deneme amaçlı brit care kedi mamalarının küçük paketlerini araştırdım internet üzerinden. evcilpetmarket.com sitesi üzerinden 1,5 kiloluk paketlerinden kapıda ödemeli sipariş verdim 2 saatte kendi aracıyla teslim ettiler memnun kaldım. şuan için kedim severek yiyor bir sorun yok yanında da hediyeler geliyo bana makul geldi

      Cevapla
  3. pervin atalay

    ben şu an reçeteli hill’s metabolic diet kullanıyorum 15 yaşındaki dişi ve kısır ve obez kedime…..ama kuyruk başlangıç kısmında kepeklenmeler var……ne önerebilirsiniz…?…şimdiden çok teşekkürler….

    Cevapla
    • uzun tüylü ise deri hava alamadığı için kepeklenme yapıyor olabilir biraz tüylerini kesebilir ve sık sık tarayıp havalandırabilirsiniz. Yiyecek kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız beslenmesini sadeleştirebilirsiniz mama özel bir mama onu veterinerinizle görüş paylaşmadan haybeye sakın değiştirmeyin kedinizin yaşı da fazla maşallah diyeyim kontrollü ilerleyin her adımda ufacık bir vitamin tavsiyesi dahi olsa bence kullanmadan pek çok açıdan araştırıp böbreklerine obezliğine vs etki eder mi yaşı var çünkü diye her adımınızı veterinerinizden onay alarak atın bence 😉 Deri ve tüy sağlığı için vitaminler satılıyor maya tabletleri falan var b vitaminli ama işte dediğim gibi bu tip ürünler varmış sizce benim kedim kullanmalı mı yararı ve zararı ne gibi olur diye konuşmalısınız veterinerinizle.Sevgiler!

      Cevapla
  4. benim kediler n&d’nin kısırlaştırılmış kediler için olan mamasını maalesef sevmediler. daha önceden kalan royal caninle karıştırıp vermeye çalışıyorum ama çok aç kalırsa biri yiyor diğeri dokunmuyor bile… mama arayışı içinde idim brit care aldım çok sevdiler. umarım daha ulaşılır olur pet burada’dan almıştım bugün baktım tükenmiş… tek korkum kedilerimden birinin şakaklarında yara çıkıyor – şu an yok- tahıla bağlamıştım umarım sorun tekrarlamaz… teşekkürler paylaştığınız için…

    Cevapla
  5. Brit Care yaş ve kuru maması nereden bulabilirim acaba? Alışveriş yaptığım sitelerde satılmıyor malesef.

    Cevapla
  6. Güzel yorumlar için teşekkürler. Brit mamalarında artık stok sıkıntısı ile karşılaşmayacaksınız.150ye yakın ürünü şu anda Türkiye’de, petshop ve veteriner kliniklerine dağıtılıyor. Türkçe bilgi isteyenler için atlaspet.com.tr adresinde ürünler hakkında detay bilgi mevcut. Sevgiler,

    Cevapla
  7. Merhaba; Ben acana kullanıyorum ama iki kedim var birisi çok fazla kilo aldı, birlikte yedikleri içinde kilo kontrolü yapamıyorum. Brit Care yaş mamayı bizimkilerde severek yiyordu, Brit Daisy diye kilo kontrol amaçlı da bir mama çıkarmış, bunu önerir misiniz?

    Cevapla
    • selam brit care in daisysini hiç kullanmadım çünkü kedilerimin hiç kilo sorunu olmadı ama genel olarak markayı beğeniyorum önerebilirim çünkü doğal maddelerle koruan oranları dengeli ve içeriği iyi bir marka benim fikrimce. kilo kontrolü mamasının işe yarayıp yaramadığını ise ancak deneyerek görebilirsiniz.

      Cevapla
      • Günde 1 öğün mü yoksa iki öğün mü vermek daha doğru? Ben iki veriyorum ama çok mu veriyorum acaba, tekir olan kızımın göbeği yere değecek neredeyse:) Kendisi 7kg’ya yaklaştı daha 2.5 yaşında. Sarman da bir kızım var 1 yaşında tekir olan önce yiyor kalanı da ufaklık yiyor. Ayrı kaplarla da versem benim şişko kızım önce ufaklığınkini yiyor sonra kendininkini. Ufak olanın kilosu iyi de büyüğe bir dur demem lazım. Acana veriyordum çok severek yiyordu ama irileşti epeyce. Umarım brit care iyi bir sonuç verir.

  8. Ben Brit Care Daisy’sini kullanıyorum, 5 yaşında uzun tüylü bir kedim var, kısırlaştırılmış. Kuru mamaya başladığımız andan itibaren hep Brit verdik, genel olarak mamadan oldukça memnunuz, Kedim oldukça fit ve kesinlikle hiç tüy dökmüyor. bazen stok problemi nedeniyle birkaç hafta başka mamaya geçtiğimizde anında tüylerinde farklılık ve kilo problemi oluşumunu gözlemleyebiliyoruz. Keşke istedğimiz an Brit temin edebilsek de mama her bittiğinde tedirginlik yaşamasak, çünkü oldukça memnun olduğumuz bir mama.

    Cevapla
    • Merhaba,
      Bir Care mamalarda artık hiç bir tedarik sorunumuz yok. Tüm ürün gamı geliyor ve dağıtılıyor. Ürünler hakkında detaylı bilgileri atlaspet.com.tr sitemizde bulabilirsiniz.

      Cevapla
      • merhaba brit care missy’nin tadı ile ilgili size iletilen bir sıkıntı var mı acaba? kedilerim hiçbir şekilde yemediler ve aldığım site karşılıksız mamaları değiştirecek. sıkıntı nereden kaynaklanıyor acaba?

      • Selam ben de aynı mamayı kullandım ama sıkıntı olmadı misha yedi belki aromasını beğenmemiştir sizinkiler onlar da insanlar gibi farklı ağız tadları var.

      • Merhaba,
        Steril kedi mamaları hayvanların kilo almamaları için tasarlanmıştır. Bu yüzden normal mamalara göre daha düşük lezzettedirler, amaç çok iştahla yememeleridir. Tabi Meltem’in de işaret ettiği gibi her kedinin nevi şahsına münhasır bir ağız tadı var, bunu da dikkate almak gerekiyor.

  9. Nilgün Yıldırım

    Ben bu ara Happycat kısır kedi maması kullanıyorum. Yorumunuz nedir? Ben güvenilir buldum

    Cevapla
  10. Merhaba Meltem Hanım antialerjik olmayan Brit Premium Sterilised var o da doğal koruyuculu mu acaba tek farkları antialerjik olmaması sanırım ona göre bu mamaya geçeceğim de yardımcı olursanız sevinirim 🙂

    Cevapla
    • Hayır benim önerdiğim ve kullandığım seri Brit Care ben Brit önermiyorum tek farkları hipoallerjenik yapı değil, öteki muhtemel alerjenler içeriyor mısır gibi mesela…Ve Brit Care in vitamin destek oranları daha yüksek ayrıca hipoallerjenik yapı öyle önemli bir konu ki kedinizin sağlığına çok katkı sağlayacak bir özellik bence Brit Care serisini tercih edin ben diğeri için bir şey diyemem şimdi buradan doğru olmaz ama Brit Care serisini tercih edip tavsiye ettiğimi vurgulayabilirim sanırım 🙂

      Cevapla

Yorum bırakın